Tot mai multe probleme ne sunt semnalate de către cetățenii orașului Filiași din județul Dolj, tot mai multe lipsuri pare să aibă această urbe, iar autoritățile locale se găsesc parcă într-un permanent dezacord cu realitatea. Luând la pas orașul, realizezi că peste tot este haos. În ciuda acestor situații, reprezentanții primăriei își permit luxul să organizeze petrecere de Revelion, anul acesta, alocând un buget de 122.689 de lei, fără TVA.

Au rămas în urmă, din punct de vedere gospodăresc, dar acest lucru nu îi împiedică să aloce fonduri pentru câteva ore de distracție. Filiașiul trebuie să se distreze, nu că nu ar fi făcut-o constant, anul acesta, pe sume deloc de neluat în considerare! Aceasta este concluzia autorităților locale…pe final de an 2023.

Astfel, pentru spectacol, însemnând prestația formației Iris cu Cristi Minculescu și Mr. Juve, scena, sonorizarea, lumini și artificii, Primăria Filiași a estimat că poate cheltui suma de 122.689 de lei, fără TVA.

S-a găsit rapid și firma cu cea mai bună ofertă, fiind vorba de  SC Media  Pordampi SRL din Timișoara. Anunțul Primăriei Filiași a fost postat în data de 20 decembrie, iar în data de 21 decembrie au și bătut palma cu societatea din Timișoara.

Veți spune că un bun primar se gândește și la timpul liber al celor din comunitatea de care, teoretic, edilul are grijă. Ce se petrece însă la Filiași…rămâne să vedem din ianuarie încolo, când vom demara un proiect și astfel vom ajunge în comunități. Cert este că oamenii din acest oraș, fie cetățeni simpli, care muncesc în mediul privat, fie persoane care încă mai luptă să deruleze mici afaceri în zonă sau chiar angajați ai instituțiilor publice, mulți au semnalat situații neplăcute, altele mai puțin onorante pentru autorități sau unele chiar grave. Le vom dezbate, la timpul potrivit, cu îngăduința autorităților din Filiași.

Până atunci, considerăm că este destul de neprofesionist să estimezi un nivel al veniturilor proprii, să obții cam un sfert din el, în primele nouă luni ale acestui an, dar să îți permiți luxul de a organiza fel și fel de petreceri locale. Așa se lucrează, iată, în unele intituții publice.

La mulți ani, Filiași!