Primăria Târgu-Jiu organizează foc de artificii, în noaptea dintre ani, pe insulița de pe Jiu, evenimentul fiind urmat de căsătoriile de la Poarta Sărutului.

Întrucât ordonanța austerității a interzis astfel de cheltuieli pe final de an, edilul Marcel Romanescu a dat asigurări că acțiunea are loc cu sprijinul sponsorilor.

„Un impresionant foc de artificii vom avea și în acest an la Târgu Jiu, în seara de Revelion, pe insulița de pe Jiu. Mulțumim companiei CEZ, reprezentată de domnul Eugen Butoarcă, Asociației Oamenilor de Afaceri Gorjeni, reprezentată de domnul Lelius Stănușoiu, și societății PEPYCOS SRL, reprezentată de domnul Gurică Petrișor-Leonard, pentru implicare și sponsorizarea acestui eveniment! Focul de artificii va fi urmat, așa cum ne-am obișnuit deja, de căsătoriile de la Poarta Sărutului” a menționat Romanescu.

În municipiul Târgu Jiu, căsătoriile oficializate în noaptea de Revelion au devenit deja o tradiție. În ultimii 20 de ani, aproximativ 300 de cupluri au spus „Da” în noaptea dintre ani, la Poarta Sărutului.  

Anul acesta, cei care au optat pentru această variantă, au plătit taxa de 600 de lei, Primăria pregătind fiecărui cuplu câte un tort și flori.