Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, s-a trezit revoltat, la început de an, după ce a realizat și el că Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are probleme în privința gărzilor. Situația este cunoscută și a fost semnalată de foarte multe ori de către cei din conducerea unității spitalicești, s-a încercat rezolvarea problemei, prefectul nefiind pe frecvență, cel mai probabil, în toate acele luni.

La început de an, prefectul județului Gorj, cu un bagaj de metafore și expresii literare, încearcă să atragă atenția asupra unui subiect despre care s-a tot discutat în ultimele luni: lipsa gărzilor la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Deși unui om ce reprezintă Guvernul în teritoriu îi șade bine o altfel de abordare, acesta a ales să se agațe de acest subiect pentru a-și mai spăla păcatele. Faptul că până acum nu a observat aceste lipsuri, că nu s-a implicat și nu a tras un semnal de alarmă….da, poate fi un păcat!

Dintr-o dată, prefectul vede mai bine ce se întâmplă acolo, îl trimite cu gândul la filmele de groază, dar pare că nu are nicio soluție. Vrea și el o situație și va face o raportare la Minister.

„Revoltător: Managementul Spitalului Județean de Urgență Gorj lasă județul fără medici cardiologi.

Inimile gorjenilor trebuie să fie observate și tratate în PERMANENȚĂ – 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Pentru a nu știu câta oară avem dovezi clare că sănătatea gorjenilor este pusă în pericol de către conducerea Consiliului Județean Gorj și a Spitalului Județean de Urgență.

Îmi pare rău că trebuie să încep noul an cu asemenea subiecte negative pentru comunitatea noastră.

În urma unor telefoane disperate primite astăzi de la rudele pacienților internați cu probleme grave cardiologice, am aflat că în aceste zile, când numărul de incidente este oricum mai mare decât de obicei, NU EXISTĂ NICIUN MEDIC CARDIOLOG DE GARDĂ în tot județul Gorj.

Este incredibil, desprins din filmele de groază, faptul că pentru toți cetățenii județului Gorj nu se poate găsi un singur medic care să asigure permanența.

Lipsa gărzilor efectuate de medicii cardiologi reprezintă o situație foarte gravă, o STARE DE URGENȚĂ, care pune în pericol viețile gorjenilor cu urgențe.

Este crucial să se ia măsuri urgente pentru a asigura disponibilitatea constantă a personalului medical specializat în cardiologie, mai ales în situații critice, lipsa unui specialist afectând negativ rata de supraviețuire și starea de sănătate a gorjenilor.

Știu că este mai ușor să arunci vina pe medici și să spui că nu vor să facă gărzi, dar asta este o scuză pentru cei care conduc sănătatea în județul Gorj, iar rolul unui lider, fie el președinte de consiliu județean sau manager de spital, este exact acela de a identifica soluții, mai ales în situații de criză, de a găsi specialiști și a-i motiva corespunzător, de a forma un mediu de lucru competitiv și în același timp atractiv pentru medici și asistenți.

Din nefericire, managementul Spitalului Județean a reușit această contra-performanță criminală, să nu fie în stare să acorde comunității SERVICII MEDICALE ESENȚIALE, după ce ani de zile a disprețuit cadrele medicale.

Solicit public pe această cale managerului Spitalului Județean Gorj să prezinte un raport cu motivele din cauza cărora s-a ajuns să nu avem niciun medic cardiolog de gardă în Spitalul Județean de Urgență, într-o perioadă critică: 31.12.2023-02.01.2024, pentru o specializare care reprezintă principalul motiv de DECES în România (conform datelor Societății Române de Cardiologie, bolile cardiovasculare sunt responsabile în țara noastră pentru aproximativ 60% din decese).

De asemenea, zilele următoare voi expune această situație conducerii Ministerului Sănătății și voi solicita o analiză a managementului Spitalului Județean Gorj”, scrie, pe Facebook, prefectul județului Gorj.

Din toamna anului trecut există această problemă la SJU Târgu Jiu. Realitatea este neplăcută, este adevărat, doar că prefectul nu doar că nu a venit cu o soluție în tot acest timp, ci a preferat să stea departe de situație. La începutul unui 2024 destul de complicat…pare a fi interesat de inimile gorjenilor. Hai, că ne-am sictirit și noi de astfel de abordări! RUȘINE!