Anca Bordușanu, subprefectul județului Gorj, intervine și ea în problema crizei de medici cardiologi de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, menționând că tocmai ministrul PNL al Dezvoltării nu a avizat memorandumul prin care conducerea unității medicale cerea angajarea a 30 de medici, între care cinci cardiologi.

Astfel, ieșind în spațiul public cu  acele acuzații, metaforic exprimate, prefectul Iulian Popescu nu a procedat corect.

„Devii penibil ca om politic, dar și ca om care vrea să conducă un județ”, consideră Bordușanu.

„Am observat cu atenție declarațiile critice ale domnului prefect în presă. Cred că a omis să menționeze un aspect extrem de important. Colegul său de partid, ministrul PNL al Ministerului Dezvoltării, nu a avizat Memorandumul depus de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, prin care se solicita angajarea a 30 de medici, dintre care 5 cardiologi. Dacă ministrul PNL ar fi aprobat memorandumul, la acest moment spitalul ar fi avut încă 5 medici cardiologi angajați. De asemenea, domnul prefect a omis să menționeze un alt aspect relevant. În zilele de 30, 31 decembrie și 1 ianuarie, garda de cardiologie a fost asigurată de medici de medicină internă, care au competențe în cardiologie. Prin urmare, viața pacienților nu a fost pusă în pericol. Înțeleg că domnul prefect a început campania electorală, dar consider că, înainte de a aduce acuzații menite să discrediteze o instituție, este esențial să te informezi corect. Altfel, devii penibil ca om politic, dar și ca om care vrea să conducă un județ” scrie, într-o postare pe Facebook, subprefectul PSD de Gorj.

Și  conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a explicat, miercuri, într-un comunicat de presă, că a solicitat, printr-un memorandum trimis Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, deblocarea a 30 de posturi de medic, dintre care cinci erau de medic în specialitatea cardiologie.

Nu au primit un răspuns favorabil, iar posturile au rămas în continuare blocate.