Mai multe acțiuni de control au avut loc, joi, în zona Rânca, verificările fiind efectuate în cadrul Comandamentului de iarnă.

Potrivit Protecției Consumatorului, au fost verificați 11 operatori economici.

Nouă dintre ei au activitatea oprită temporar, iar pentru un altul s-a propus închiderea pe o perioadă de cel mult șase luni.

Principalele abateri constatate sunt: lipsa autorizațiilor de funcționare emise fie de ANSVSA, ISU fie de către primăriile pe raza cărora își desfășoară activitatea (9 operatori economici); nerespectare condiții de depozitare alimente recomandate de producător; produse și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; materii prime în afara datei limită de consum(expirate); legume, fructe depreciate; saltele murdare/pătate; camere neigienizate corespunzător.

Comisarii de la Protecția Consumatorului Gorj au aplicat 21 amenzi contravenționale, în cuantum total de 90.000 lei, și trei avertismente.

De asemenea, au fost dispuse următoarele măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru nouă unități; a fost propusă închiderea temporară a unității pe o perioadă de cel mult 6 luni pentru un operator economic; oprirea definitivă de la comercializare al produselor neconforme.