În ultima zi a Târgului de Crăciun de la Craiova, edilul Olguța Vasilescu a tras primele concluzii: investiția a fost minimă comparativ cu câștigul. Primarul susține că situația este una bună, că orașul a făcut un salt din punct de vedere turistic, autoritățile pregătind deja povestea pentru perioada Paștelui.

Târgul din 2022 a adus în bugetul local un plus de un million de lei, susține Vasilescu, pentru cel care abia s-a încheiat urmând a se face calculele.

„Astăzi (duminică, 7 ianuarie n.r.) se încheie Târgul de Crăciun de la Craiova, care a devenit un adevărat brand de oraș în ultimii ani. Cu ajutorul lui am demonstrat tuturor că a deveni oraș turistic ține doar de voință, fiindcă investiția a fost minimă comparativ cu câștigul. Pentru cel din 2022, când am tras linie, s-a dovedit că bugetul Craiovei a crescut cu un milion de lei ca urmare a încasărilor provenite din taxele de la comercianți, taxa de parcare plătită de vizitatori și taxa hotelieră care se virează primăriei pentru fiecare turist. Asta fără a pune la socoteală încasările făcute de restaurante, hoteluri, magazine etc”, scrie Olguța Vasilescu într-o postare pe Facebook.

La Craiova, dacă tot s-a intrat în acest cerc al târgurilor, se fac pregătiri pentru perioada Paștelui. Ni se pregătește, spune primarul, o nouă poveste.

„Pentru anul 2023, urmează să vedem încasările, dar a fost și primul an în care am avut sponsori pentru activitățile oferite. Deși pentru primărie a devenit o afacere, nu am tratat niciodată acest târg de sărbători altfel decât pentru a-i bucura pe craiovenii care, poate, nu își permit o excursie la Viena, Madrid, Paris etc, dar merită să trăiască într-un loc cu nimic mai prejos ca destinație de sărbători decât cele menționate. Pregătim deja poveștile pentru viitor pentru că ne dorim să fie un târg cel puțin la fel de strălucitor și atractiv și vă mulțumim tuturor celor care ne-ați încurajat și ne-ați ajutat să demonstrăm ca Bănia e altfel decât o prezintă detractorii ei! Pentru noi, mai important decât orice clasament a fost zâmbetul dvs și vă așteptăm să ne vizitați și în perioada Paștelui, când vă pregătim o nouă poveste pentru care să vă facem să iubiți Craiova”, conchide edilul Craiovei.