Noaptea trecută, s-a acționat pe străzile municipiului Craiova, cu 45 de utilaje, anunță edilul Lia Olguța Vasilescu. Totodată, angajații de la Salubritate au împrăștiat material antiderapant în stațiile de autobuz și tramvai, în zona spitalelor și a școlilor.

În primă fază, explică Vasilescu, s-a acționat pe străzile principale și pe bulevarde, după care s-a intrat în etapa a doua, la străzile dintre blocuri.

„Având în vedere temperaturile foarte scăzute din timpul nopții, s-a acționat continuu pe bulevardele și străzile principale cu un număr de 45 de utilaje (multifuncționale cu lamă și sărăriță, încărcătoare, atv-uri), apoi s-a intrat în etapa a doua, la străzile dintre blocuri, urmând a se continua cu cele din cartierele de periferie, zona de case. Încă de la miezul nopții, personalul Salubritate Craiova a împrăștiat material antiderapant în stațiile de autobuz și tramvai, zona spitalelor și a unităților de învățământ”, scrie Olguța Vasilescu într-o postare pe Facebook.

Până marți, la ora 8, s-a utilizat cantitatea de 160 de tone de material antiderapant.

„În momentul de față, aproximativ 400 de muncitori ai Salubritate Craiova, RAADPFL, CAO, Termo și RAT Craiova continuă deszăpezirea trotuarelor din tot municipiul. Până la această oră au fost folosite aproximativ 160 de tone de material antiderapant”, conchide edilul.