În această dimineață, sublocotenentul Gavrilă Mirel Andrei, în timp ce se îndrepta spre subunitate, a acționat pentru acordarea primul ajutor unei victime, în urma unui accident rutier produs pe dealul Balota.

Acesta se afla în trafic și a observat că a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă, existând riscul să cadă într-o râpă.

Sublocotenent Gavrilă Mirel Andrei a intervenit fără ezitare, a anunțat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și a extras victima în afara zonei de pericol.

„Până la sosirea forțelor de intervenție, ofițerul a asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la autoturismul implicat în accident. La locul evenimentului au fost mobilizate de urgență, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, cu o autospecială de stingere și o ambulanța SMURD, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Victima, conștientă și cooperantă, a fost preluată de către echipajul SAJ, fiind ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin pentru investigații suplimentare”, arată ISU Mehedinți. 

Sublocotenentul Gavrilă Mirel Andrei este absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, iar din luna decembrie este comandantul Stației de Pompieri Strehaia.