Unknown doctor woman checking blood pressure of female patient, close-up. Cardiology in medicine and health care concept

Reprezentanții Asociației Profesionale a Medicilor din Ambulator, Societatea de Medicină de Familie – Dolj și Patronatul Medicilor de Familie Dolj anunță că astăzi, la ora 12.00, vor picheta Prefectura Dolj.

Medicii sunt nemulțumiți de măsurile luate de Guvern și CNAS privind reducerea drastică a bugetelor alocate nouă pentru anul 2024.

„Pichetarea se va finaliza cu depunerea la Prefectura Dolj a unui memoriu cu solicitările medicilor din ambulatoriu, medicilor de familie şi implicit ale pacienţilor – care vor fi cel mai afectați”, spun reprezentanții Asociației Profesionale a Medicilor din Ambulator, Societatea de Medicină de Familie – Dolj și cei ai Patronatului Medicilor de Familie Dolj.

Casa Națională de Sănătate a publicat valorile punctelor în asistență medicală și, spun medicii de familie, veniturile lor vor fi mai mici cu 50%, valoric vorbind, comparativ cu cele de anul trecut.