Alegerile trebuie să fie organizate impecabil din punct de vedere tehnic, a menționat președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), vineri, în cadrul unei întâlniri de lucru cu reprezentanții principalelor instituții cu atribuții în desfășurarea proceselor electorale.

Conducerea Autorității Electorale Permanente (AEP) a avut vineri o întâlnire de lucru cu reprezentanții principalelor instituții cu atribuții în desfășurarea proceselor electorale pentru a analiza stadiul organizării scrutinului pentru membrii din România în Parlamentul European și principalele acțiuni necesare pentru pregătirea alegerilor libere, corecte și în conformitate cu așteptările democratice ale cetățenilor.

„Alegerile trebuie să fie organizate impecabil din punct de vedere tehnic. În general, în lume se observă o scădere a încrederii în autorități și, uneori, chiar corectitudinea proceselor electorale poate fi pusă sub semnul întrebării, fapt care poate avea un impact negativ asupra conceptului de democrație. În acest sens, avem o responsabilitate deosebită în consolidarea încrederii cetățenilor în corectitudinea modului de organizare și desfășurare a alegerilor și păstrarea echidistanței în raport cu toți competitorii electorali”, a menționat președintele AEP, Toni Greblă.

România va organiza în acest an patru tipuri de alegeri, primele urmând a se desfășura fiind cele europarlamentare, în data de 9 iunie.