Din cauza numărului crescut de cazuri de viroze și gripe, precum și a epidemiei de rujeolă declarate la nivel național, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu împreună cu medicul epidemiolog din cadrul unității au decis modificarea programului de vizită a pacienților internați.

Astfel, de astăzi, pentru toate secțiile, cu excepția celor de terapie intensivă (ATI), programul de vizită va fi de luni până vineri, în intervalul orar 13:00-14:00, iar sâmbăta și duminica între 09:00-10:00 și 14:00-15:00.

Pentru secțiile de terapie intensivă (ATI), programul de vizită va fi de luni până duminică între orele 13:00-14:00.

„Durata vizitei va fi de maximum 15 minute, iar aparținătorii vor primi, cu titlu gratuit, echipament standard de protecție (mască, halat și botoși de unică folosință). De asemenea, la nivelul întregului spital este recomandată, atât personalului medical, cât și pacienților, purtarea măștii de protecție”, a menționat Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

La Camera de Gardă Pediatrie se prezintă, zilnic, zeci de pacienți. De exemplu în garda din 22 ianuarie au fost 55 de prezentări, iar în weekend peste 65/gardă. Parte dintre pacienții care se prezintă la Camera de Gardă Pediatrie au nevoie și de internare continuă în Secția Pediatrie.

De asemenea, au avut nevoie de internare și numeroși adulți diagnosticați cu gripă.

De la începutul anului și până în prezent, 45 de pacienți cu gripă (copii și adulți), 95 de pacienți cu pneumonie (copii și adulți) s-au internat în secțiile SJU Târgu Jiu. Cei mai afectați de gripă rămân copiii.

Medicii din toată țara fac în continuare apel la vaccinare, în condițiile în care cazurile grave ale bolii pot fi prevenite prin vaccin.