Consilierii PNL Craiova au propus, în ședința de astăzi, ca studenții și pensionarii să primească facilități pe transportul în comun oferit de RAT Craiova, dar propunerea nu a trecut de votul consilierilor municipali.

Amendamentul formulat de consilierii PNL Craiova viza acordarea transportului gratuit pentru toți studenții care frecventează o unitate de învățământ autorizată din municipiul Craiova, pe toate liniile de transport, începând cu data de 1 februarie 2024.

De asemenea, propunerea includea gratuitate pentru pensionarii din Craiova care au un venit net din pensie mai mic de 2500 lei/lună.

Majoritatea PSD a respins amendamentele PNL.

„Acest fapt demonstrează dezinteresul social democraților față de condițiile de viață ale studenților și pensionarilor din municipiul Craiova. Această inițiativă nu este nouă, consilierii PNL Craiova au susținut aceste amendamente și în 2022 și 2023, manifestând preocupare pentru bunăstarea comunității. La acea vreme, PNL, la cererea studenților din Craiova, a depus amendamente similare în cadrul ședințelor de Consiliu Local și a avut întâlniri cu aceștia pentru a înțelege mai bine nevoile. Studenții și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care sunt tratați de administrația locală, solicitând gratuitate pe mijloacele de transport în comun din Craiova. Cu toate acestea, majoritatea PSD-PER a respins și atunci propunerea PNL, iar studenții au remarcat absența consultării din partea Primăriei în privința proiectelor care îi afectează. Deși pozează în partid de stânga care apără cetățenii, PSD refuză să ofere sprijin pentru categoriile sociale vulnerabile – studenți și pensionari cu venituri mici. În schimb, administrația PSD aruncă banii publici pe tot felul de paranghelii, fără să prezinte o justificare a modului cum este cheltuit bugetul orașului. Această atitudine pune în pericol investițiile în mediul studențesc, iar mulți tineri aleg alte centre universitare unde sunt mai bine înțeleși și sprijiniți”, arată PNL Dolj, într-un comunicat de presă.