Studiile premierului Ciolacu, așa cum sunt trecute în CV-ul oficial, ridică mai multe semne de întrebare privind competențele profesionale ale acestuia. De-a lungul carierei sale politice, liderul PSD a încercat să ocupe și funcții publice tipice oricărui politician, dar să își și completeze studiile universitare în același timp.

Marcel Ciolacu a terminat liceul în 1986, dar pentru că a picat la facultate, potrivit propriei declarații, a fost luat în armată. A făcut stagiul militar până în 1988, apoi s-a angajat la Întreprinderea Electronică Industrială din București, potrivit CV-ului oficial.

A început facultatea la 24 de ani, în 1991, la Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București, care la acea vreme nu era acreditată. Licența a luat-o mult mai târziu, în 2004.

Studii postuniversitare, în timp ce era prefect

Tot în 2004, actualul premier susține că a urmat „Studii postuniversitare de specialitate”, în domeniul „Economia dezvoltării locale, managementul relaţiilor publice locale, drept administrativ, finanţe publice”, la aceeași Universitate Ecologică București. În același timp, era prefect la Buzău.

Au urmat alți 4 ani de pauză în sfera educațională, după care a absolvit alte cursuri post-universitare la Colegiul Național de Apărare București, o instituție frecventată de majoritatea politicienilor din PSD și PNL. În același timp, era viceprimar la Buzău.

Studiile premierului Ciolacu, de la distanță, cu frecvență redusă

Tot în timp ce era viceprimar la 200 de kilometri de București, Marcel Ciolacu susține că a urmat și un master, la Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA).

Continuarea în, PressHUB.