Medicul Alin Demetrian, angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale.

Medicul Demetrian este acuzat că a comis erori care au fost fatale pentru pacienți cu diverse tumori pulmonare.

Procurorii din cadrul Parchetelui de pe lângă Tribunalul Dolj spun că medicul craiovean a fost trimis în judecată, până acum fiind cercetat în stare de control judiciar.  

„La data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciula Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă”, conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Potrivit procurorilor, „s-a dispus disjungerea cauzei efectuarea de cercetări față de chirurgul Demetrian, în calitate de suspect, pentru săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale”.

În aprilie, anul trecut, medicul a fost reținut în acest caz.

„În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, arăta IPJ Dolj.

Medicul Alin Demetrian a ocupat funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova și a fost șef al Secției de Chirurgie Toracică în cadrul acestei unități medicale.