Lucrările de reabilitare a sediului central al Primăriei Municipiului Craiova sunt gata în proporție de 70%, anunță edilul Lia Olguța Vasilescu.

În prezent, potrivit primarului, se lucrează la restaurarea mozaicului roman, a picturilor murale de pe tavane, scafe, bolți și arce, urmând a se monta candelabrele și balustradele de la etaj și scări.

„În perioada imediat următoare se vor monta candelabrele, care au fost restaurate în altă locație, cât și balustradele de la etaj și scări. Etajul este aproape finalizat, fiind montat parchetul, lambriul, instalațiile termice, sanitare, electrice și de curenți slabi, urmând să fie echipate și ușile cu vitraliile restaurate în ateliere ale specialiștilor”, explică Vasilescu.

Pentru realizarea acestui obiectiv a fost anunțată suma de aproximativ 12 milioane de euro.

 Anul trecut, bugetul a prevăzut plăți de 13,3 milioane de lei pentru lucrările executate la clădirea de pe A.I Cuza, nr. 7. Banii au provenit dintr-un împrumut de 15 milioane de euro pe care autoritățile locale l-au contractat în 2018 de la BERD și suplimentat ulterior cu încă 9,2 milioane de euro.

Lucrările de reabilitare sunt executate de firma Recon.