Numărul de cazuri de gripă și cel al virozelor este în continuă creștere în județul Dolj. Potrivit DSP Dolj, în săptămâna a cincea din acest an a fost înregistrat număr dublu de cazuri clinice de gripă, comparativ cu săptămâna anterioară.  

Potrivit DSP Dolj, bilanțul din 7 februarie arată că s-au înregistrat 1.974 cazuri de IACRS, 590 cazuri de pneumopatii acute şi 125 cazuri de gripă (108 confirmate prin teste rapide – virus gripal tip A şi tip B; 20 cazuri clinice).

„Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână este de 2689, în creştere faţă de cel de săptămâna trecută (2079), peste valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă anul trecut (2433 cazuri)”, arată DSP Dolj.

Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost 291,49 o/oooo, gripă 18,43 o/oooo şi a pneumopatiilor a fost de 86,61 o/oooo.

Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 16,16 %.

Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, începând cu acest an vaccinarea antigripală se desfăşoară conform Ord. MS 3120/2023, prin prescrierea, eliberarea si decontarea în regim de compensare a medicamentelor imunologice în cabinetele medicilor de familie.

Până la data de 7 februarie, numărul persoanelor vaccinate în judeţul Dolj este de 53.153.

„Deoarece există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadică”, mai spun reprezentanții DSP Dolj.