În municipiul Craiova va fi construită o seră tropicală, acesta fiind unul dintre obiectivele anunțate de către pimarul Lia Olguța Vasilescu, vineri, când a prezentat bugetul pentru acest an.

Potrivit situației prezentate, bugetul total consolidat este în valoare de 352 de milioane de euro (1.76 miliarde de lei).

Între obiectivele anunțate pentru anul acesta se numără și o seră tropicală. A fost estimat un buget de 100.000 de lei pentru acest proiect.

Viitoarea investiție anunțată de Vasilescu va fi amenajată în Grădina Botanică.

S-a elaborat deja un studiu de fezabilitate și, conform proiectului, vor fi aduse aici și păsări exotice, iar în interior va fi amenajată o cafenea.

„Avem studiu de fezabilitate pentru acest proiect. Vreau să vă spun că nu este sera care aparține Universității din Craiova și care este deja construită. Aceasta se va construi pe un teren care la ora actuală este asfaltat, în partea dinspre blocuri. Urmează să fie acoperit de această seră tropicală. Înăuntru va putea exista o cafenea. Pe lângă plantele tropicale vor fi și foarte multe păsări exotice. Va fi, de asemenea, un nou loc de promenadă pentru craioveni”, a menționat Olguța Vasilescu.