Biroul Politic Local al PNL Craiova a decis, sâmbătă, prin vot, excluderea din partid a membrilor Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi, care au și calitatea de consilieri locali.

Potrivit Biroului Politic Local al PNL Craiova, s-a luat această hotărâre întrucât cei trei membri au refuzat de mai multe ori să participe la activitățile partidului.

Reprezentanții PNL Craiova spun că decizia a fost luată ca urmare a încălcării de către cei trei membri a prevederilor articolului 25, litereled,e, g și i, precum și a articolului 26, aliniatul 2 din statutul Partidului Național Liberal.

Cei trei, în calitate de membri ai Biroului Politic Local al PNL Craiova au refuzat în mod repetat să participe la activitățile partidului la care au fost convocați de organismele de conducere în subordinea cărora se află sau din care fac parte, încălcând astfel prevederile articolului 25, litera e din statutul PNL”, arată reprezentanții PNL Craiova.

De asemenea, deși conducerea PNL Craiova a decis că bugetul pe anul 2024 al municipiului Craiova în forma prezentată de Primăria Craiova nu reprezintă valorile și ideile liberale și nu respectă dorințele și interesele cetățenilor care au votat PNL și că toți consilierii PNL vor depune amendamente pe care cetățenii le-au cerut și care au fost apoi discutate în cadrul partidului, cei trei consilieri nu au respectat această decizie, ceea ce înseamnă încălcarea prevederilor articolului 26, aliniatul 2, litera b”, mai arată reprezentanții Biroului Politic PNL Craiova.

În urma acestor situații, Biroul Politic Local a votat propunerea de excludere din partid a lui Marian Vasile, Cosmin Corâțu și Mădălin Voicinovschi.

Conform statutului, propunerea Biroului Politic Local al PNL Craiova a fost înaintată către Biroul Politic Județean care urmează să se pronunțe în termen de cel mult 30 de zile cu privirea la situația celor trei.