Lucrările de reabilitare și modernizare derulate la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, locația de pe strada Progresului, sunt în graphic, anunță președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, după ce luni a inspectat șantierul.

Astfel de vizite în teren se fac periodic, spune Popescu, tocmai pentru a se asigura că lucrările de execuție respect graficul.

„Luni, 12 februarie 2024, însoțit de colegii responsabili de implementarea acestui proiect, am efectuat o vizită la șantierul spitalului, pentru a evalua progresul lucrărilor. Acest control riguros pe care îl facem periodic are ca scop asigurarea respectării graficului de execuție și anticiparea oricăror provocări ce ar putea influența negativ activitatea medicală sau confortul pacienților și al personalului”, menționează Cosmin Popescu.

Se fac mai multe intervenții, de la izolare termică, la montarea panourilor solare și fotovoltaice.

„Lucrările de reabilitare includ o gamă largă de intervenții, de la izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei și montarea de sisteme moderne de umbrire, până la modernizarea instalațiilor electrice, termice și sanitare, precum și implementarea de soluții sustenabile, cum ar fi panourile fotovoltaice și solare, esențiale pentru reducerea amprentei de carbon a spitalului. Conștientă de importanța fundamentală a accesului la servicii medicale de calitate, echipa Consiliul Județean Gorj și-a asumat responsabilitatea de a investi în modernizarea infrastructurii sanitare, asigurând finanțări consistente în acest scop. În ciuda disconfortului temporar generat de lucrări, obiectivul nostru rămâne acela de a oferi cetățenilor județului Gorj un spital modern, echipat la standarde actuale, care să faciliteze actul medical și să contribuie la îmbunătățirea continuă a stării de sănătate a populației”, conchide șeful administrației județene.