Poșta Română, în parteneriat cu Asociația Framinor și Asociația Alfabetul Scripor, a lansat, vineri, sistemul Step Hear, dedicat nevăzătorilor. Acest program inovator a fost lansat în incinta Oficiului Poștal Nr. 1 Craiova și în alte 46 de oficii poștale din întreaga țară.

Step Hear este un sistem dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere și nevăzătorilor, care le permite să acceseze serviciile poștale fără a avea nevoie de un însoțitor.

Acest proiect a fost inițiat anul trecut în Oficiul Poștal nr. 39 din București, cu sprijinul Asociației Nevăzătorilor din România, iar acum a fost extins la nivel național.

În prezent, în România, există aproximativ 90.000 de persoane cu deficiențe de vedere și nevăzătoare. Prin implementarea tehnologiei Step Hear în cele 47 de oficii poștale, Poșta Română devine una dintre puținele companii care oferă posibilitatea acestor persoane să beneficieze de facilități care le asigură un grad crescut de independență în ceea ce privește accesul la serviciile poștale.

Deliu George Ninel, președintele Filialei Dolj a Asociației Nevăzătorilor din România, a salutat inițiativa.

„Această aplicație vine în sprijinul accesibilizării serviciilor poștale pentru persoane cu dizabilități, în cazul nostru pentru persoane cu deficiențe de vedere. Asociația Nevăzătorilor salută această inițiativă și mulțumește dezvoltatorului aplicației și Poștei Române prin care se pune în practică folosirea aplicației pentru prima oară în Craiova”, a menționat Deliu.

La rândul său, Doru Câplea, directorul Sucursalei de Poștă Craiova, a subliniat importanța acestui proiect.

„Acest proiect reprezintă un pas important în asigurarea accesului nediscriminatoriu la serviciile poștale pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Suntem mândri să putem oferi această facilitate clienților noștri și suntem recunoscători pentru parteneriatul cu Asociația Framinor și Asociația Alfabetul Scripor, care a făcut posibilă implementarea acestui proiect în Craiova. Ne dorim ca sistemul Step Hear să fie disponibil în toate oficiile poștale din țară și să contribuie la creșterea independenței persoanelor cu deficiențe de vedere în accesarea serviciilor poștale”, a precizat Câplea.

Sistemul Step Hear este un exemplu elocvent al modului în care tehnologia poate fi folosită în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere.