Baclavaua este un desert de origine turcă, apărut în timpul domniei sultanului Süleyman Magnificul, în Imperiul Otoman.

Începând de astăzi, la Harput Dibek, coffee shop by Queen Ranya, veți putea găsi deserturile tradiționale turcești, alături de cea mai bună cafea turcească, ceai sau alte băuturi.

Baclavaua este un desert de neînlocuit și chiar ideal de oferit cadou, ce nu poate fi comparat cu niciun alt produs de patiserie, în care fiecare foaie garnisită cu miere, unt, fistic, nuci sau alune, spune o poveste.

„Astfel, dacă savurezi o baclava dimineața, povestea ei te va energiza și îți va aduce zâmbetul pe buze cel puțin jumătate de zi, baclavaua savurată la prânz, te va teleporta intr- o lume plină de arome și culori specifice Turciei, iar dacă până seara ai ratat întâlnirea cu povestea zilei, nu mai ai nicio scuză, împreună cu familia si prietenii vei avea ocazia să scrii povestea zilei de mâine și, doar acest ,,dulce” îți va garanta ca vei vorbi ,,dulce”, căci turcii spun: ,,Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım”- Sa mâncam dulce, ca sa vorbim dulce!”, spune Mona Kabacki Drăghici, reprezentant Harput Dibek, coffee shop by Queen Ranya.

Baclavaua pe care o găsim în magazinele din România, din ingrediente de slabă calitate, este departe de a fi ceea ce trebuie, fiind pregătită cu margarină în loc de unt, cu extraordinar de mult zahăr și puțină umplutură, contrar cu varianta originală.

La  Harput Dibek, coffee shop by Queen Ranya, spun reprezentanții micului colț turcesc, baclavaua oferită clientului este cu adevărat baclava.