Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, este acuzată, de către reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor FSANP, că vânează terenul pe care este construit Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, acesta fiind adevăratul motiv pentru care edilul ar cere relocarea instituției.

Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor FSANP face câteva precizări referitor la acest subiect.

„Doamna Lia Olguta Vasilescu, înțelegem importanța și valoarea terenului pe care este situat Penitenciarul Craiova, însă:

  1. politiștii de penitenciare din această unitate pe care vreți să o relocați ar dori să știe cum veți proceda, astfel încât drepturile lor să nu fie afectate.
  2. cetățenii municipiului Craiova ar vrea să știe de ce Primaria Craiovei, pe care o conduceți, nu ar investi cele aproximativ 150 de milioane de euro (cât ar costa construirea unui penitenciar) în spitale, școli, grădinițe, aziluri, infrastructură.

Doamna primar, Lia Olguta Vasilescu, care sunt riscurile si problemele generate de Penitenciarul Craiova?”, arată Cosmin Dorobanțu, într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că Federația va face tot posibilul ca penitenciarul să nu fie relocate în exteriorul urbei.

„Daca tot vă place să aruncați pe Facebook cuvinte fără fundament, doar de dragul de a vă argumenta o decizie care nu are nicio legătură cu binele craiovenilor sau al polițiștilor de penitenciare, ci doar cu interesele camarilei de partid (PSD), care vrea să pună mâna pe terenul de pe str. Vasile Alecsandri nr. 89, vă promit că Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor FSANP va face tot posibilul ca Penitenciarul Craiova să nu fie relocat. La fel si celelalte 6 penitenciare…

Doamna primar, Lia Olguta Vasilescu, ocupați-vă de problemele reale ale comunității locale și lăsați problemele Poliției Penitenciare în seama noastră! Avem energia, resursele și informațiile necesare să ținem sistemul penitenciar și polițiștii de penitenciare în afara sferei de influență a politicienilor cu agendă și interese ascunse”, conchide Dorobanțu.

Primarul Craiovei a anunțat, luni, într-o postare pe Facebook, că a cerut Guvernului, printr-o adresă trimisă din partea Primăriei Municipiului Craiova, includerea Penitenciarului de Maximă Siguranță Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane.

„Memorandumul prezentat de Ministerul Justiției prevedea relocarea doar pentru penitenciarele Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș, Iași, Ploiești, Timișoara și secția exterioară Cluj din cadrul Penitenciarului Gherla. În acesta se amintește faptul că amplasarea închisorilor în mijlocul zonelor urbane generează o serie de probleme și riscuri, atât pentru comunitatea locală, cât și pentru poliția penitenciară”, arată primarul Craiovei.

Vasilescu susține că, deși Penitenciarul Craiova se află în zonă centrală, fiind înconjurat de case, blocuri, un colegiu și chiar și o grădiniță, acesta nu a fost inclus în lista Ministerului Justiției.

„Astfel, am solicitat Guvernului României să țină cont de doleanțele craiovenilor, iar penitenciarul să fie relocat în afara localității”, a conchis edilul Craiovei.