Parcul Nicolae Romanescu va fi și anul acesta gazda Târgului de Paște. Căsuțe unicat, decoruri de basm, spectacole și multe surprize, spun autoritățile locale, sunt pregătite pentru a-i întâmpina pe vizitatori, în perioada 19 aprilie-12 mai.

Tema evenimentul din acest an este povestea „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”.

„Pregătim Târgul de Paște de la Craiova de anul acesta, care va fi un eveniment așa cum i-am obișnuit pe craioveni și nu numai: unul plin de lumină și culoare! La această ediție, tema este povestea „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” și, în acest sens, se aranjează atât căsuțele piticilor, unde se vor vinde produse tradiționale de Paște, casa din pădure a prințesei, cât și palatul vrăjitoarei, oglinda, mărul otrăvit”, a menționat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Autoritățile pregătesc și un moment religios, în colaborare cu Mitropolia Olteniei, dar și alte atracții precum satul medieval cu artiști ambulanți, roller coaster, roata gigant sau parade de costume medievale.

„Nu putem uita nici scena religioasă a Învierii Domnului, în acest sens urmând să creăm împreună cu Mitropolia Olteniei o surpriză care să vă introducă în atmosfera binecuvântată a sărbătorii. Dar, pentru că ne dorim să vă petreceți cât mai mult timp alături de noi, aducem anul acesta și alte atracții: un roller coaster, roata gigant, bărci, carturi electrice, un sat medieval cu artiști ambulanți, parade de costume medievale, ateliere interactive pentru copii, spectacole ale instituțiilor noastre de cultură, totul în decorul de vis al Parcului Romanescu, mai înflorit ca niciodată”, mai spune edilul.

Pe străzile urbei, în perioada târgului, vom revedea autobuzul supraetajat. Parcul va fi deschis până la miezul nopții, fiind luminat festiv.

„Autobuzul supraetajat vă va purta către destinația finală, cu opriri în centrul istoric și Grădina Botanică, la fel ca și un trenuleț pentru copii. Noaptea, parcul va rămâne deschis până la orele 24, fiind amenajat de sărbătoare, cu lumini de vis. Nu ratați această nouă ediție dacă sunteți craioveni, iar dacă vreți să veniți din alte localități, rezervați-vă deja camere la hoteluri, fiindcă nici nu știți ce pierdeți!“, a conchis primarul Lia Olguța Vasilescu.

Căsuțele din Târgul de Paște Craiova 2024 vor fi deschise zilnic, între orele 11.00 – 20.00, cu posibilitate de extindere a programului, și vor oferi o varietate de produse tradiționale, de la ouă încondeiate și produse de patiserie, la produse de artizanat și suveniruri.

De asemenea, sunt așteptați și producători locali cu produse bio și tradiționale, oferind, astfel, ocazia de a redescoperi gastronomia și produsele autentice ale Olteniei.

Comercianții se pot înscrie la Târgul de Paște de la Craiova până pe 22 martie 2024, iar criteriile de participare pot fi regăsite pe site-ul Primăriei Craiova  https://www.primariacraiova.ro/ – secțiunea Comunicate