Nu mai puțin de 66 de percheziții au fost efectuate, luni și marți, în mai multe județe din țară, după ce 25 de persoane, folosind acte false, au cerut fonduri garantate de stat și au obținut bani de la bănci, deși nu intenționau să returneze împrumutul. Prejudiciul creat în această cauză este estimat la 5,8 milioane de lei.

Conform unui comunicat al Poliției Române, cele mai multe descinderi au avut loc în Sibiu. Și în județul Dolj au avut loc percheziții în acest dosar.

„La datele de 4 și 5 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița și ai inspectoratele de poliție județene Prahova și Sibiu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat 66 de percheziții domiciliare, în județele Sibiu (27), Hunedoara (2), Bihor (2), Timiș (1), Botoșani (2), Caraș (1), Bihor (9), Brașov (2), Gorj (1) Dolj (1), Mureș (3), Alba (1), Mehedinți (2), Giurgiu (1), Bacău (1), Argeș (1), Galați (1), Ialomița (1), Constanța (1), Olt (1), Iași (1) și în municipiul București (3), într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri”, transmite Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Polițiștii spun că din investigațiile efectuate a reieșit că, în perioada iunie 2019 – decembrie 2021, „prin intermediul a peste 30 de societăți comerciale, 25 de persoane, în baza unor documente care ar fi fost falsificate, ar fi solicitat fonduri garantate de stat, în cadrul unui program cu fonduri guvernamentale, pentru întreprinderi mici și mijlocii, fiind obținute finanțări de la mai multe unități bancare, cu intenția vădită de a nu returna împrumutul”.

„De asemenea, persoanele cercetate nu ar fi inițiat afaceri, conform proiectelor întocmite în acest sens și și-ar fi însușit, în interes propriu, banii alocați”, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

Prejudiciul cauzat este estimat la 5.800.000 de lei.