Cererile de finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru două proiecte privind dezvoltarea infrastructurii digitale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Craiova și Spitalului Municipal “Filantropia” au fost aprobate, anunță primarul Lia Olguța Vasilescu.

Cele două proiecte vizează achiziția de echipamente software și hardware, cu scopul îmbunătățirii actului medical, având numeroase beneficii, atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale.

„Este vorba despre dezvoltarea infrastructurii medicale, astfel încât serviciile medicale de diagnosticare, stabilire și administrare a tratamentelor optime să fie mai sigure, iar medicii să poată accesa rapid dosarele electronice ale pacienților, rezultatele analizelor, etc. De asemenea, este urmărită îmbunătățirea comunicării între medici, asistenți medicali, farmaciști și alte cadre medicale, precum și accesul pacientului la propriul dosar medical”, explică Vasilescu.

Prin implementarea acestora, mai spune edilul, se asigură optimizarea unor procese administrative, reducând timpul și efortul necesar pentru a le implementa, finaliza și implicit a le evalua.