Proiectul cultural „Cărți poștale cu scriitori din Oltenia”, inițiat de Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România și susținut de Compania Națională „Poșta Română, va fi prezentat în cadrul Târgului de carte GAUDEAMUS Craiova 2024.

Evenimentul urmează a se desfășura miercuri, ora 18.00, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”.

Vor vorbi, despre noul proiect editorial, Mihai Firică, președintele Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, Doru Câplea, director regional al CN Poșta Română SA, Mihai Băileșteanu, art-designer și director al Editurii MJM, precum și Constantin Pădureanu, reprezentant al Comitetului de Conducere al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România.

„Inițiativa a fost generată de necesitatea de a promova lectura și interacțiunea cu scriitorii contemporani. Într-un context în care numărul cititorilor a scăzut dramatic iar scriitorii nu mai sunt în prim-planul societății, în ciuda faptului că reprezintă repere și chiar modele sociale prin natura creației originale pe care o slujesc, orice formă de atragere a publicului către carte este benefic”, arată reprezentanții Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România.

La sfârșitul anului trecut, Compania Națională „Poșta Română” a prezentat proiectul „Demnitate și curaj” prin care au fost omagiați luptătorii anonimi împotriva comunismului și figuri ilustre ale unor luptători împotriva totalitarismului, precum Monica Lovinescu.

Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România a susținut acest proiect prin participarea președintelui Filialei Craiova, scriitorul Mihai Firică, la prezentarea care a avut loc la Craiova, alături de conducerea regională a Poștei Române.

Proiectul „Cărți poștale cu scriitori din Oltenia” constă în promovarea unor scurte fragmente din creația a 50 de membri ai Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, personalități cu o notorietate considerabilă în întreaga Oltenie.

Cele 50 de modele de cărți poștale vor avea imprimată fotografia și numele scriitorilor, iar pe verso caracteristicile unei cărți poștale, putând a fi puse în circulație pe baza achiziționării unor timbre poștale.

Cărțile poștale din cadrul proiectului nu se vor comercializa, exemplarele urmând a fi distribuite gratuit elevilor și studenților cu ocazia unor serii de întâlniri și lecturi publice susținute de către scriitorii olteni.