Polițiștii din Olt fac miercuri 47 de percheziții la sediile unor firme și persoane fizice din județul Olt, într-un dosar de infracțiuni economice, cu un prejudiciu de 2 milioane de lei. Au fost înregistrate contracte de ucenicie fictive pentru a obține fonduri de la stat.

Descinderile au loc la sediile unor firme și la locuințele unor persoane fizice din județul Olt, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, obținere ilegală de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, administratorul unei firme din comuna Găneasa ar fi înregistrat în documentele de evidență contabilă ale societății contracte de ucenicie fictive, cu scopul de a obține, în mod ilegal, fonduri de la bugetul de stat, fiind astfel cauzat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de lei”, arată IPJ Olt.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.