Contractul de finanțare pentru „Reabilitare, modernizare și extindere sistem de alimentare cu apă în satul Leu, comuna Leu”, a fost semnat în această săptămână, la sediul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, edilul localității doljene, Iulian Cristescu, menționând faptul că prin implementarea acestui proiect va fi rezolvată problema apei în satul Leu.   

Investiția va fi realizată prin Programul național de investiții „Anghel Saligny” și are o valoare de 12.282.927 de lei.

Lucrările la acest sistem de apă au demarat în anul 2004, printr-un proiect pilot, iar semnarea acestui contract de finanțare, spune edilul Iulian Cristescu, va rezolva situația existentă.

„Lucrările la sistemul actual de apă, din satul Leu, a fost început în anul 2004, prin proiectul pilot derulat prin Banca Mondială. Oportunitatea de finanțare prin Programul de investiții <<Anghel Saligny>> pentru categoria de investiții <<alimentări cu apă și stații de tratare a apei>> a fost fructificată cu succes de echipa noastră din cadrul Primăriei comunei Leu. Un aport deosebit am primit din partea inginerului Vasile Botofei Auraș, care în calitatea sa de viceprimar a fost preocupat permanent de căi și mijloace concrete de a aduce bani din toate direcțiile la bugetul local. Îmi doresc ca această investiție să rezolve odată și pentru totdeauna problema apei care reprezintă energia vieții și sunt convins că  Vasile Botofei Auraș va duce la bun sfârșit acest proiect. Și vom duce la bun sfârșit mult mai multe proiecte, așa cum timp de 12 ani am demonstrat că se poate dacă există implicare și maximă responsabilitate”, a precizat edilul comunei Leu, Iulian Cristescu.

Acesta a mai spus că și cifrele vorbesc despre importanța și complexitatea acestui proiect.

„Dacă investițiile propuse pentru anul 2024 sunt în sumă de 8.006.000 de lei, acest contract înseamnă aproape dublarea lor. Pentru noi este extrem de important și, de ce nu, extrem de motivant să continuăm să întocmim proiecte în vederea obținerii diverselor finanțări”, a conchis primarul comunei Leu.