Comuna Botoșești-Paia din județul Dolj a primit aprobarea finanțării unui proiect privind modernizarea sistemului public de iluminat. Astfel, nu mai puțin de 246 de lămpi vor fi montate în localitate.

Primarul Alexandru Opran  a precizat că valoarea investiției este de un million de lei și este susținută printr-un proiect cu finanțare europeană.

Lucrările vor demara săptămâna viitoare. Comuna avea nevoie de o astfel de investiție, spune edilul. Totul va fi modern, puterea lămpilor se reglează treptat, în funcție de mai mulți factori externi, iar sistemul promite și reducerea semnificativă a consumului de energie.   

„S-a aprobat proiectul cu privire la modernizarea iluminatui public în comuna Botoșești Paia. Ca urmare, în comună vor fi montate 246 de lămpi de iluminat stradal moderne. Am semnat ordinul de începere a lucrărilor, așa că săptămâna viitoare, marți sau miercuri, firma va demara lucrările. Localitatea noastră chiar avea nevoie de o asemenea investiție. Avem lămpi vechi care nu s-au schimbat de 30 de ani. Mi-am dorit acest proiect și iată că am reușit să îl implementăm. Odată cu finalizarea lui, vom îmbunătăţi sistemul de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie și, implicit, factura publică”, a menționat primarul comunei Botoșești-Paia.