Înscrierile elevilor pentru clasa pregătitoare vor demara pe 11 aprilie, părinții urmând să depună cererile tip până pe data de 14 mai.

În cazul în care apar întrebări, spune ministrul Educației, Ligia Deca, părinții vor avea acces la un număr Telverde, disponibil la nivelul fiecărui inspectorat școlar.  

„În perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar va fi disponibil un număr Telverde, unde părinţii vor putea suna pentru a primi informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon Telverde şi programul de funcţionare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat şcolar”, a scris Ligia Deca, pe Facebook.

În clasa pregătitoare se pot înscrie:

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024, inclusiv;

Copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie-31 decembrie 2024-în clasa pregătitoare în baza recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar (eliberată de unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar sau în baza evaluării Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională – CJRAE/CMBRAE, după caz).

Evaluarea CJRAE se adresează copiilor care nu au frecventat grădinița și celor care s-au întors din străinătate. Această etapă a început pe 28 martie și se va încheia pe 10 aprilie.

Conform legislației, pentru şcoala de circumscripţie, copilul este automat înscris în baza validării cererii de înscriere.

Pentru o altă școală decât cea de circumscripţie copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

Înscrierile au loc la unitatea de învăţământ la care părinții doresc înscrierea copilului. Cererile-tip pot fi completate online, pe site-ul dedicat, în interiorul calendarului de înscriere, dar după completarea acestora, părinţii trebuie să meargă la unitatea de învăţământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii.

Rezultatele vor fi afișate pe 29 mai, pentru prima etapă de înscriere și pe 29 iunie, pentru a doua  etapă de înscriere.