Cu o experiență vastă în antreprenoriat și convins că abilitățile solide pe care le deține în gestionarea resurselor îl vor ajuta, Florin Dumitru este determinat să transforme comuna doljeană Poiana Mare. Să poată face acest lucru, a intrat în competiția pentru funcția de primar, din partea Partidului Social Democrat. Schimbarea din viața lui are la bază…dezamăgirea. Florin Dumitru resimte lipsurile din comunitate și este convins de faptul că lucrând împreună, ascultând păreri și respectând priorități, va reuși să clădească, etapă cu etapă, o comună care se va confrunta cu tot mai puține probleme. Despre cum va reuși acest lucru ne va spune el, în cadrul unui interviu.

Reporter: La modul ideal, comunitățile au nevoie de profesioniști la conducerea administrației locale. Cine este Florin Dumitru și ce îl recomandă pentru funcția de primar al comunei Poiana Mare?

Florin Dumitru, candidat PSD pentru funcția de primar al comunei Poiana Mare: Sunt Florin Dumitru și doresc să împărtășesc cu voi viziunea mea pentru viitorul comunității noastre. Sunt inginer silvic și activez în domeniul privat încă de la terminarea Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere. Am o vastă experiență în administrarea afacerii personale și, mai exact, împădurirea terenurilor degradate și pregatirea terenurilor în vederea împăduririi. De asemenea, am absolvit cursurile programului de Master Management și Audit Financiar, iar în prezent, urmez cursurile Facultății de Drept.

Rep.: Ce stă la baza deciziei de a candida la Primăria Poiana Mare?

F.D.: Am luat această deciziei dezamăgit fiind de lipsa progresului și de corupția care a persistat prea mult timp în comunitatea noastră. În ultimii 30 de ani, s-a văzut prea puțină schimbare și prea multă neglijență. Banii publici au fost risipiți, iar promisiunile au rămas doar vorbe goale. Consider că este momentul să punem capăt acestor practici și să aducem o schimbare reală pentru binele nostru și al viitorului nostru.

Rep.: Cum vedeți activitatea pe care o veți derula la nivelul Primăriei Poiana Mare, în următorii patru ani?

F.D.: Sunt conștient că nu va fi o perioadă ușoară, dar munca în echipă și respectul pentru cei din jur vor da roade. Sunt convis. Activitatea mea va fi orientată către satisfacerea nevoilor și intereselor comunității, promovând transparența, responsabilitatea și eficiența în furnizarea serviciilor publice.

Rep.: Concret, ce veți face dumneavoastră?

F.D.: Voi pune mare accent pe ideea ascultării cetățenilor. Primăria ar trebui să fie deschisă și receptivă la feedback-ul și preocupările omului din comunitate. Ar trebui să existe mecanisme clare și accesibile prin care locuitorii să poată comunica cu autoritățile locale și să își exprime opiniile. La fel de importante sunt transparența și responsabilitatea. Deciziile și acțiunile administrației locale ar trebui să fie transparente și să fie luate în mod responsabil, în interesul comunității. Informațiile despre activitățile primăriei, buget și decizii ar trebui să fie publice și ușor accesibile pentru cetățeni. Voi lucra cu eficiență și profesionalism, asigurându-mă că resursele sunt folosite în mod responsabil și că serviciile publice sunt furnizate într-un mod prompt și eficient. Totodată, voi promova, mai ales în rândul viitorilor mei colegi, faptul că activitatea derulată de noi trebui să vizeze promovarea unei dezvoltări durabile și echilibrate a comunității, luând în considerare aspecte precum protejarea mediului înconjurător și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Voi colabora cu alte autorități locale, organizații nonguvernamentale, cu sectorul privat și alte părți interesate să promoveze obiectivele comune și să maximizeze impactul acțiunilor noastre. La fel de important, consider eu, voi continua să fiu deschis la inovație. Sunt sigur că doar așa și învățând continuu, noi ne vom adapta mai ușor la schimbările și provocările care apar cu repeziciune, indiferent de domeniu.

Rep.: Ce priorități v-ați stabilit în momentul în care ați intrat în această competiție? Ce schimbări se impun în comuna Poiana Mare?

F.D.: Văd comunitatea noastră ca un loc în care fiecare locuitor are șansa de a-și atinge potențialul maxim și de a trăi o viață fericită și împlinită. Pentru a realiza această viziune, am dezvoltat un plan detaliat care să abordeze nevoile și provocările reale ale comunității noastre.

Rep.: Haideți să vorbim despre fiecare punct în parte…

F.D.: Arzător este punctul legat de infrastructură. Îmi propun să devină una modernă și durabilă. Este important să implementăm proiecte pentru modernizare, să reparăm și să întreținem drumurile. Se impune amenajarea unei alei pietonale, unei piste de biciclete care să străbată comuna, până la Spitalul de Psihiatrie. Îmi propun să extindem rețelele de utilități și să investim în tehnologii verzi pentru a ne face comunitatea mai durabilă și mai ecologică. Educația este cel de-al doilea punct prioritar, este o prioritate absolută. Vreau să investim în școli de calitate, să oferim resurse adecvate și să susținem programe care să asigure accesul la educație pentru toți copiii, indiferent de situația lor financiară sau socială. Mi-am propus investiții în locuri de joacă pentru copii, un parc modern, o sală de sport minipolivalentă și stadion de fotbal. Este nevoie și de o mașină de pompieri pentru satele Tunarii Vechi și Noi. De asemenea, am în plan să contruiesc un complex de locuințe sociale. Totodată, pe linie economică, intenționez să creez un mediu favorabil pentru afacerile locale, oferind sprijin și facilități pentru antreprenori și IMM-uri. Investitorii trebuie să ajungă în comunitatea noastră, să lucrăm împreună pentru a crea mai multe locuri de muncă și oportunități pentru toți locuitorii. La fel de important este domeniul sănătății. Vreau să asigurăm accesul la servicii de sănătate de calitate pentru toți locuitorii noștri și voi avea în vedere dezvoltarea unor programe care să ajute familiile vulnerabile și persoanele în vârstă să primească sprijinul și îngrijirea de care au nevoie. Acesta este un proiect pe linia serviciilor sociale. Aș mai adăuga, tot ca prioritate, participare comunitară și transparență. Îmi doresc să implic cât mai mult posibil comunitatea în procesul decizional local și să asigur transparența totală în administrația noastră. Vreau să organizăm întâlniri regulate cu cetățenii și să le oferim oportunități reale de a-și exprima opiniile și preocupările. Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele mele. Sunt conștient că va însemna o muncă deloc ușoară, cu provocări și poate reticență, la un moment dat, dar mă angajez să lucrez din greu pentru a transforma aceste idei în realitate.

Rep.: De ce ar trebui locuitorii comunei Poiana Mare să vă voteze?

F.D.: Acești oameni trebuie să știe, în primul rând, că sunt dedicat să le reprezint interesele și să servesc comunitatea noastră cu pasiune și integritate. Cu o experiență solidă în domeniul privat, am demonstrat că am abilitățile și cunoștințele necesare pentru a rezolva problemele reale ale unei comunități. Îmi pasă cu adevărat de binele fiecărui locuitor și sunt hotărât să fac tot posibilul pentru a îmbunătăți calitatea vieții în comunitatea noastră. Viziunea mea pentru viitorul nostru se bazează pe transparență, responsabilitate și implicare civică, iar promisiunea mea este să lucrez din greu, așa cum am mai spus, pentru a transforma aceste idealuri în realitate. Ei trebuie să mai știe că voi fi deschis la dialog și le voi asculta nevoile sau preocupările. Voi colabora cu toți cei interesați să găsim soluții eficiente și sustenabile pentru problemele locale. Împreună vom face diferența în comunitatea noastră și vom construi un viitor mai bun pentru noi toți.