Craiova, hai să facem schimb de cărți! Nu, nu o spunem noi, ci reprezentanții Asociației Media pe bune și cei ai Fundației Autonom, care vor vorganiza, în data de 22 aprilie, un eveniment inedit.  

Roxana Știubei, reprezentanta Asociației Media pe bune, spune că pregătesc o acțiune în cadrul căreia participanții sunt încurajați să aducă trei cărți în stare bună, din domeniile beletristică și dezvoltare personală, pentru a le oferi spre schimb.

De asemenea, în cadrul evenimentului se va organiza și o dezbatere. Cum ce dezbatere? Evident…despre ce mai citește fiecare dintre noi.

„Începând cu ora 19:00, va avea loc o dezbatere, <<Ce ne place să citim?>>, pe care o voi modera eu. La finalul acesteia, sunt pregătite câteva surprize pentru participanți. Continuăm seara socializând în mod informal, servim cina, schimbăm contacte și creăm content pentru social media”, menționează Roxana Știubei.

Ideea evenimentului s-a născut, spune Roxana, din dorința de a pune bazele unei comunități de cititori pasionați, unde să aibă libertatea de a discuta despre lecturi comune, să împărtășească idei și să facă schimb de experiențe în ceea ce privește domeniul literar.

„Organizarea acestei acțiuni este o experiență minunată pentru noi, pentru că suntem pasionați de promovarea culturii și a lecturii în comunitate. Ne-am dorit să creăm un mediu prietenos și relaxant în care să ne expunem dragostea pentru cărți și să promovăm importanța lecturii în dezvoltarea personală”, completează reprezentanta Asociației Media pe bune.

Toți cei care doresc să participe sunt invitați să se înscrie aici: https://forms.gle/JgoDajLPp4u1kCEt7

Evenimentul va fi găzduit de VibeCaffe.

„Ne bucurăm să găzduim acest eveniment deosebit la VibeCaffe și să încurajăm pasiunea pentru lectură și schimbul de informații. Cititul este un element esențial în viața noastră și suntem mândri să sprijinim inițiativele culturale care promovează acest aspect. Ne dorim ca participanții să se simtă ca acasă și să se bucure de o seară plină de discuții interesante și descoperiri literare”, spune Irina Abagiu, proprietar VibeCaffe.

Toți participanții vor intra automat într-o tombolă și vor putea câștiga, prin tragere la sorți, cărți oferite din partea Fundației Autonom.

„În momentul în care am văzut evenimentul am știut sigur că voi participa, însă imediat mi-a venit ideea de a implica Fundația Autonom. Este despre cărți, citit, educație și reprezintă cu exactitate tipul de activitate în care vrem să fim implicați. Când e vorba despre citit, e despre noi, autonomii din Autonom – companie care pune la dispoziția personalului o bibliotecă internă și îndeamnă angajații la citirea unei cărți pe lună. Educația este cheia spre inovare și progres, iar împreună putem deschide uși spre noi orizonturi”, precizează Lavinia Nasta, reprezentanta Fundației Autonom.

De asemenea, toate participantele vor primi un cadou din partea Avon, care își dorește să evidențieze faptul că frumusețea este în oglindă: atât în partea interioară, prin lectură și focus spre evoluție continuă, cât și în exterior, prin preocuparea de a arăta bine și utilizarea produselor de calitate. 

„Povestea Avon, povestea noastră, a început cu ajutorul unui vânzător de cărți, David McConnell. În anul 1886, el vindea cărți doamnelor, apoi și-a dezvoltat afacerea și, împreună cu un prieten chimist, a creat parfumuri delicate pentru clientele sale fidele. Acum, suntem una dintre cele mai mari companii de beauty cu și pentru femei. Nu puteam lipsi de la un eveniment atât de frumos gândit și ne propunem să aducem în atenția participanțelor frumusețea și să le amintim cât de important este timpul investit în ele însele: o carte bună, o baie relaxantă în spumante florale sau 5 minute în plus pentru un machiaj care să te facă să te simți mai puternică”, menționează Nicoleta Blidar, director regional Avon Dolj.

Această întâlnire va avea loc pe 22 aprilie , începând cu ora 18:00, la VibeCaffe, situat pe Strada Toporași nr. 23A.

Evenimentul va reprezenta o oportunitate unică pentru pasionații de lectură de a-și împărtăși cărțile favorite și de a descoperi noi titluri fascinante.