Ștefan Mitrani, primarul comunei Unirea din județul Dolj, implicat în viața comunei și cunoscând nevoile cetățenilor, a realizat proiecte importante, în mandatul ce stă să se încheie, și și-a stabilit deja prioritățile pentru următorii patru ani. Edilul a vorbit, într-un interviu, despre reușite, provocări, dar și despre regretele pe care le are.
Reporter: Aproape că mandatul pe care l-ați început în anul 2020 se va sfârși. Cum caracterizați activitatea derulată de dumneavoastră în cei patru ani?
Ștefan Mitrani, primarul comunei Unirea: Acum, la sfârșitul mandatului pe care l-am început în anul 2020, aș caracteriza activitatea derulată de mine în acești 4 ani ca fiind o activitate bună, deoarece în acest timp am reușit să accesăm fonduri PNRR, AFIR și GAL Calafat, fonduri de reabilitare și eficientizare termică a sediului primăriei, reabilitare și eficientizare termică dispensar, modernizare străzi interioare în comuna Unirea, achiziționarea unui utilaj multifuncțional-buldoexcavator și cadastrarea terenurilor din extravilanul localității. Ar mai fi de spus ca din fonduri proprii am marit planul urbanistic general si planul urbanistic zonal (PUG si PUZ) si am efectuat cadastru pentru toate drumurile din domeniul public din interiorul localității. Tot din fonduri proprii am facut reabilitare si reparatii la grădiniță, reabilitarea terenului de sport din incinta școlii. Am achiziționat centrale termice pentru școli, am reabilitat și modernizat clădirea fostului CAP cu scopul inființării unor cabinete medicale.
Rep.: Care a fost cea mai mare provocare în mandatul ce se va încheia?
Ș.M.: Cea mai mare provocare, în mandatul care se încheie, a fost furnizarea apei deoarece am moștenit o instalație cu probleme, iar pentru a furniza apă către cetațeni am avut nevoie de sprijinul consilierilor locali care nu a fost majoritar.
Rep.: Cea mai importantă reușită la nivel de comună în perioada anterior amintită?
Ș.M.: Cea mai importată reușită este asfaltarea obținută prin ANGHEL SALIGNY, lucrări care deja au început.
Rep.: Regrete sunt? Ce v-ați propus și încă nu ați reușit să rezolvați?
Ș.M.: Regret că de la începutul mandatului nu am inițiat o acțiune în instanță pentru a deveni proprietarul terenurilor aferente localurilor de școli și grădiniță. În acest fel reușeam să fac investiții pe aceste terenuri, respectiv: sală de sport multifuncțională, loc de joaca la gradinită, împrejmuire cu gard s.a.
Rep.: Cum ați colaborat cu cei din consiliul local în acești patru ani?
Ș.M.: În acesti patru ani, colaborarea cu consilierii din Consiliul Local Unirea a lăsat de dorit. Spun acest lucru pentru că o parte dintre ei a fost mereu împotrivă, ori s-a abținut de la a fi de acord cu proiectele propuse de mine.
Rep.: Ce obiective v-ați propus pentru următorii patru ani?
Ș.M.: Pentru următorii patru ani, mi-am propus să finalizez proiectele obținute, să punem în funcțiune rețeaua de canalizare, să modernizăm „Școala cu etaj”, să creăm locuri de joacă pentru copii, să modernizăm parcul din vecinătatea Primăriei Unirea, să înființăm o sală de sport multifuncțională, să renovăm Biserica și, nu în ultimul rând, să realizăm un parc fotovoltaic care să asigure măcar iluminatul public din localitate.