Un șofer angajat al DGASPC Dolj este cercetat penal după ce ar fi cerut suma de 5.500 de euro, promițând că va interveni pentru urgentarea unei adopții.

Un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, arată că procurorii fac cercetări într-un dosar penal vizând săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

Acesta a promis, în schimbul sumei de 5.500 de euro, că va interveni pe lângă funcționari ai instituției și va urgenta un proces de adopție.

„În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada noiembrie-decembrie 2023, bărbatul, angajat al DGASPC Dolj în calitate de şofer, a pretins, în mod repetat, suma totală de 5.500 euro, din care a primit, în trei tranşe, suma de 4.500 euro, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul instituției, care au atribuţii în legătură cu urgentarea unei cereri de adopţie a unei minore, fără probleme de sănătate, aflată în sistemul de protecţie al acestei instituţii. În cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva persoanei menţionate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, arată comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Bărbatul a fost reținut, miercuri, iar astăzi va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.