Lucrările de reabilitare a sediului central al Primăriei Municipiului Craiova se apropie de final, în această vară urmând a fi efectuată recepția celor două clădiri, anunță edilul Lia Olguța Vasilescu.

Lucrările au presupus parcurgerea unui proces complex care a necesit o planificare și o execuție atentă.

„Cele două sedii ale Primăriei Craiova se apropie de finalizare. Interiorul este excepțional reconstituit, după cum se poate vedea în fotografiile postate. Au fost finalizate elementele de consolidare pentru întreaga clădire, s-au efectuat compartimentările interioare, s-au finalizat lucrările pentru instalațiile electrice și instalația sanitară. Luminatorul și acoperișul clădirii au fost reabilitate, iar picturile au fost recondiționate. În această vară vom recepționa ambele clădiri”, anunță Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook.

Pentru realizarea acestui obiectiv a fost anunțată suma de aproximativ 12 milioane de euro.

Anul trecut, bugetul a prevăzut plăți de 13,3 milioane de lei pentru lucrările executate la clădirea de pe A.I Cuza, nr. 7. Banii au provenit dintr-un împrumut de 15 milioane de euro pe care autoritățile locale l-au contractat în 2018 de la BERD și suplimentat ulterior cu încă 9,2 milioane de euro.

Lucrările de reabilitare a sediului central al primăriei din Craiova sunt executate de firma Recon.