La finalul fiecărui mandat, este esențial să fie evaluate progresul și schimbările aduse comunităților locale de către cei care le-au condus. În cazul comunei Teslui, bilanțul mandatului curent al primarului arată că au fost atinse obiective importante care au influențat în bine viața tuturor locuitorilor. Traian Vasile Stan a vorbit, în cadrul unui interviu, despre programele de asfaltare, despre rețeaua școlară, despre demararea unor proiecte care, chiar dacă nu vor fi finalizate în acest mandat, vor avea continuitate și vor fi duse la bun sfârșit. Edilul și-a trecut în agendă și ce va face în următorii patru ani, având unele domenii prioritare.

Reporter: Domnule primar, suntem spre finalul mandatului și privim către alți patru ani pe care o să vi-i dedicați comunei Teslui. Cum a fost activitatea derulată de dumneavoastră în mandatul ce stă să se încheie?

Traian Vasile Stan, primarul comunei Teslui: În ultimii patru ani, m-am concentrat pe modernizarea infrastructurii rutiere și pe îmbunătățirea educației, cu proiecte majore de modernizare a drumurilor și dotarea școlilor cu echipamente moderne. Aceste inițiative au avut un impact pozitiv asupra calității vieții în comunitate și vom continua, eu și echipa de la primărie, să întreținem ceea ce am realizat sau să aducem îmbunătățiri acolo unde este cazul.

Rep.: Cu siguranță activitatea a însemnat și o serie de provocări…

T.V.S.: Au fost, da, și provocări. Cea mai mare provocare din acest mandat a fost asfaltarea drumurilor în satele Preajba de Pădure, Preajba de Jos, Coșereni, Țărțăl și Fântânele. Coordonarea acestui proiect vast a necesitat o planificare atentă, negocierea finanțării și o colaborare strânsă cu echipele de construcție. Cu toate acestea, prin muncă asiduă și efort comun, am reușit să depășim provocările, îmbunătățind semnificativ infrastructura de transport pentru comunitatea noastră.

Rep.: Cea mai importantă reușită la nivelul comunei?

T.V.S.: Cea mai importantă reușită, în perioada amintită, a fost asfaltarea drumurilor și modernizarea infrastructurii rutiere în satele anterior amintite, alături de modernizarea școlilor și îmbunătățirea drumurilor agricole. Aceste proiecte au crescut semnificativ accesibilitatea și condițiile de trai pentru locuitori, stimulând în același timp dezvoltarea economică și accesul la educație de calitate.

Rep.: Sunt și regrete? Poate ceva ce v-ați propus și nu ați reușit să realizați?

T.V.S.: Privind mandatul ce se va încheia curând, pot afirma că sunt mândru de faptul că am realizat tot ce mi-am propus. Fiecare obiectiv stabilit a fost atins prin muncă asiduă și dedicare, contribuind la îmbunătățirea semnificativă a comunității noastre. Desigur, există întotdeauna noi provocări și obiective care apar pe parcurs. Chiar dacă până acum nu am avut oportunitatea de a aborda fiecare dintre aceste noi inițiative, sunt pregătit să lucrez din greu pentru a asigura progresul continuu al comunei noastre. Angajamentul meu pentru comuna Teslui este neclintit, și voi continua să pun nevoile comunității noastre pe primul loc, luptând pentru a aduce îmbunătățiri care să ne facă mândri.

Rep.: Foarte important, pentru fiecare primar, este și colaborarea cu membrii consiliului local. La Teslui cum sunteți?

T.V.S.: Am avut până acum o colaborare exemplară. Am funcționat ca o echipă unită, cu un scop comun: modernizarea și dezvoltarea comunei noastre. Împreună am reușit să stabilim și să implementăm proiecte care au avut un impact semnificativ asupra comunității, demonstrând că, atunci când lucrăm împreună, putem realiza lucruri mărețe. Sunt recunoscător pentru dedicația și sprijinul lor continuu și mă bucur să continui această colaborare fructuoasă.

Rep.: Ce obiective v-ați propus pentru următorii patru ani?

T.V.S.: Primul obiectiv major este înființarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în satele Țărțăl și Fântânele, un pas crucial în asigurarea accesului la servicii de bază pentru toți locuitorii. Vom continua modernizarea infrastructurii rutiere pentru a ne asigura că toate căile de acces din și către comuna noastră sunt sigure, accesibile și bine întreținute. Acest efort va include și modernizarea drumurilor agricole, esențiale pentru activitățile agricole locale. Un alt obiectiv specific este extinderea sistemului de canalizare în satul Preajba de Pădure, consolidând și mai mult infrastructura noastră de servicii publice. Prin colaborare strânsă cu consiliul local și cu sprijinul comunității, sunt încrezător că vom realiza aceste obiective esențiale pentru un viitor prosper.