Vasile Auraș Botofei, candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Leu, a vorbit, în cadrul unui interviu, despre cum a participat, în cele trei mandate consecutive de viceprimar, la dezvoltarea comunității, punând accent pe nevoia de progres prin accesarea fondurilor europene. Cu o abordare strategică și responsabilă, Botofei va continua proiectele deja demarate și se va asigura că vor putea beneficia, la nivel de comună, de programe viitoare de dezvoltare.

Reporter: Pentru obținerea unor rezultate bune, comunitățile au nevoie de profesioniști la conducerea administrației locale. Cine este Vasile Auraș Botofei și ce îl recomandă pentru funcția de primar al comunei Leu?

Vasile Auraș Botofei, candidat PSD la Primăria Leu: Sunt inginer, ca meserie de bază, și viceprimar al comunei Leu, în perioada 2012-2023. Am participat la toate realizările notabile din ultimele trei mandate. Îmi place să lucrez în administratia publică și consider că am acumulat experiență în acest sens, în cei 11 ani în care comuna s-a dezvoltat multilateral prin componentele de bază. Pe linie educațională, au fost reabilitate și modernizate unitățile de învățământ. În domeniul sănătății, ne-am îngrijit foarte bine de dispensarele din Leu și Zănoaga, însemnând și aici reabilitare și modernizare. De asemenea, în tot acest timp, au fost asfaltate străzi, pe o distanță de 50 de kilometri, s-a introdus apă curentă, a fost modernizat și extins sistemul de apă, a fost modernizat iluminatul stradal, iar drumurile comunale și cele de exploatare au beneficiat de lucrări de întreținere. Pe de altă parte, au fost derulate activități cultural-educative și sportive, necesare pentru copii și pentru tineri, având deja terenuri multisport în Leu și Zănoaga. Am amenajat și locuri de joacă pentru micuții din comună. Într-o comunitate, fiecare dintre aceste domenii sunt importante. Nu am omis nici cultele din comună. Cele cinci parohii au beneficiat de reabilitări și dotări cu fonduri bugetare locale, realizând și împrejmuiri ale cimitirelor.

Rep.: Ce stă la baza deciziei de a candida la Primăria Leu?

V.A.B.: Îmi doresc să continui implementarea strategiei de dezvoltare locală, parte integrantă a dezvoltării județene, regionale și naționale. Mi-am propus să continui investițiile începute, care se bazează pe un BVC pentru 2024 de 6,2 milioane de euro, și să implementez proiecte de dezvoltare durabilă prin fonduri europene.

Rep.: Cum vedeți activitatea pe care o veți derula la nivelul primăriei, în următorii patru ani?

V.A.B.: Sunt familiarizat cu tot ceea ce presupune această activitate. Sunt convins că vor urma acțiuni complexe, o muncă asiduă, cu o serie de proiecte în derulare, dar cu foarte multe provocări de dezvoltare în toate planurile enumerate în răspunsul oferit la prima întrebare.

Rep.: De ce ar trebui locuitorii comunei Leu să vă voteze?

V.A.B.: Sunt singurul candidat din comuna Leu care a înregistrat trei mandate consecutive, ca viceprimar, timp în care am învațat administrație publică locală. Sunt inginer de profesie, am fost antreprenor cu spirit creativ și determinare de a face lucruri bune în comunitatea mea. Sunt cel mai tânăr candidat din competiția electorală 2024. De asemenea, sunt implicat în problematica complexă administrativă în care omul vine la primărie să ceară, iar eu pot să ofer soluțiile și răspunsul  la majoritatea întrebărilor. Mai concret, îmi trec prin mână sute de dosare și solicitări ale acestora. Cetățenii trebuie să conștientizeze faptul că, în general în administrația publică, un salariat, un funcționar se formează foarte, foarte greu. Prin urmare, experiența acumulată mă determină să constat că sunt cel mai bun și pregătit să duc mai departe, spre dezvoltare, comuna mea de suflet.

Rep.: Aveți, să înțeleg, deja o strânsă legătură cu cei din comună?

V.A.B.: Am constituit o relație sufletească și de încredere cu cetățenii din Leu și Zănoaga. Mai mult, sunt atașat  de valorile umane ale echipei de salariați din cadrul Primăriei Leu. Colaborez foarte bine cu toți. Vreau să continui, sub numele Botofei, toate realizările remarcabile de la nivel local, județean, național și internațional.