Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu se vor afla, în perioada 23-25 apriliei, în județul Mehedinți.

Astăzi, Familia Regală va fi prezentă în Svinița, Dubova și va face și o vizită Spitalului Orșova.

„În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită publică în județul Mehedinți. În ziua de 23 aprilie 2024, la ora 14.30, Familia Regală se va întâlni cu comunitatea sârbă din comuna Svinița, la Centrul Cultural din localitate. Tot marți, 23 aprilie, la ora 15.45, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală vor saluta comunitatea cehă din comuna Dubova, la Școala Generală Dubova. În aceeași zi, începând cu ora 17.00, Custodele Coroanei și Principele Radu vor vizita Spitalul Municipal din Orșova.

Miercuri, 24 aprilie 2024, la ora 11.00, Familia Regală va vizita atelierul de costume tradiționale „Casa iilor”, din comuna Ponoarele.

„La ora 11.30, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală se vor întâlni cu meșterii și artizanii din comuna Isverna și împrejurimi, în incinta Pensiunii „Steaua Munților”. Mai departe, la ora 12.45, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală vor vizita moara tradițională din localitate. În continuarea vizitei, la ora 16.10, Familia Regală va avea o întrevedere cu artizanii din Drobeta-Turnu Severin și împrejurimi la Cetatea Medievală a Severinului. De asemenea, începând cu ora 16.40, va avea loc o întâlnire cu elevii premianți ai județului, dar și cu comunitățile etnice din zonă, în incinta Palatului Culturii Teodor Costescu”, arată un comunicat de presă al Casei Regale din România.

Vizita se va încheia joi, când la ora 10.00 este programată o întâlnire cu profesorii și elevii de la Școala Gimnazială Regele Mihai I din Drobeta-Turnu Severin.