De la viitorul primar al orașului Filiași, din județul Dolj, oamenii au așteptări mari. Pe măsură ce alegerile se apropie, candidaturile încep să apară și odată cu ele apar promisiuni privind schimbări și îmbunătățiri pentru oraș și locuitorii săi. Sunt viziuni despre cum ar trebui să evolueze Filiașiul, iunie fiind momentul propice pentru cei din localitate să aleagă direcția în care vor să meargă.

Fie că e vorba de investiții în infrastructură, educație sau servicii sociale, fiecare promisiune electorală este analizată cu atenție de către alegători, mai ales în mediul online. Astfel, contează vocea fiecărui candidat și fiecare idee stă lub lupa alegătorului.

Intrat în cursa pentru Primăria Orașului Filiași, Daniel Pităroiu, candidat din partea PNL, consideră că sunt multe de pus la punct în acest oraș pe care îl găsește într-o situație deloc bună.

„Imaginea de azi a orașului este rezultatul incapacității și incompetenței actualei administrații în ceea ce privește gestionarea minimelor resurse financiare de care dispune precum și a incapacității acestei administrații de a obține surse de finanțare nerambursabile din fonduri europene și fonduri guvernamentale”, scrie candidatul PNL la Primăria Filiași, pe Facebook.

Acesta dă asigurări că, alături de Cristian Roth, care va fi viceprimar, va  transforma actualul oraș într-o localitate modernă, dezvoltată și cu o administrație formată din profesioniști.

Pentru realizarea acestor trei mari obiective, importantă este, spune Pităroiu, o administrație competentă.

„Avem nevoie de oameni angajați numai pe criterii profesionale și doar în baza unei selecții serioase și obiective”, explică Daniel Pităroiu într-o postare pe Facebook.

Mediu adecvat pentru antreprenorii locali

Antreprenorii locali vor fi susținuți și sprijiniți să se dezvolte, prin asigurarea mediului adecvat acestui progres.

„Susținem dezvoltarea antreprenorilor locali ce pot deveni un motor al economiei Filiașiului, dar nu oriunde, nu oricum, nu în orice condiții și în niciun caz nu susținem satisfacerea intereselor unor persoane sau ale unor grupuri de interese abonate la banul public. Nu vom tolera niciodată ilegalități, lucrări sau servicii făcute de mântuială și sub nicio formă nu vom accepta bâlciuri, comerț stradal organizat haotic sau barăci amplasate în centrul orașului. Toate aceste barăci, rulote, corturi, dar și acea scenă transformată în wc public trebuie să dispară urgent de pe domeniul public”, completează Pităroiu.

Zona centrală, punct nevralgic al urbei

Despre zona centrală a urbei, cetățenii s-au plâns continuu în ultima perioadă. Este un punct nevralgic despre care a luat act și candidatul PNL la Primăria Filiași. Aici se află și casa de cultură, despre care noi am scris, prezentând imagini cu starea deplorabilă în care se găsesc urmele unui fost imobil care a scris istorie în acest oraș.  

„Zona centrală trebuie să fie transformată  într-un parculeț cu locuri de joacă pentru copii, spații verzi și alei moderne. Întreaga zonă trebuie sa devină oglinda orașului și să fie caracterizată prin eleganță arhitecturală. Casa de cultură a făcut cinste imaginii orașului, însă acum, în 2024 altul este locul în care trebuie construit un centru multifunctional unde cetățenii orașului să participe la acțiuni culturale, sportive sau de altă natură”, adaugă Pităroiu.

Spațiu de relaxare, terenuri de sport, zone verzi

Acesta are planuri și pentru zona SIL din oraș. Consideră că este un loc foarte util ce poate deveni un parc cu spații verzi, terenuri de sport și zone de relaxare. Tot aici, spațiul permite și construirea unei săli polivalente, cu finanțare de la CNI.  

„Prin pozitionarea în imediata apropiere a centrului orasului și prin faptul ca are o suprafata extinsa, din punctul meu de vedere zona Sil-ului se pretează  pentru realizarea  unui parc in adevaratul sens al cuvântului asa cum vedem in orașele dezvoltate.  Acest parc va dispune de zone verzi, alei moderne, locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete, terenuri de sport si alte zone de relaxare. În mijlocul acestui parc consider a fi strict necesara construcția prin finanțare de la Compania Nationala de Investitii a unei săli polivalente cu o capacitate de 2000 locuri, sală polivalentă unde să se desfășoare activități sportive, spectacole si alte activități culturale”, continuă candidatul PNL la Primăria Filiași.

„Administrația locală a ajuns incapabilă să implementeze vreun proiect serios”

În privința administrației, Pităroiu are o viziune clară referitoare la munca în primărie sau în alte instituții publice din oraș: el și echipa sa vor face ordine acolo unde este cazul și vor oferi locurile de muncă ce vor rămâne libere doar în baza competențelor profesionale.

„A trecut vremea în care vă erau pupate mâinile și vă erau promise posturi calde la stat în schimbul votului. Se pare că din cauza acestor promisiuni ce au devenit și fapte, Filiașiul a ajuns în pragul falimentului, administrația locală a ajuns incapabilă să implementeze vreun proiect serios din fonduri locale sau europene, iar noi toți suntem obligați să locuim într-un oraș fără locuri de muncă, fără zone verzi, fără parcări, fără infrastructura rutieră modernă, fără parcuri sau fără rețele de apă, gaze, canalizare de care să beneficieze absolut toți locuitorii orasului. Împreună cu domnul Cristi Roth, ne asumăm în fața dumneavoastră că schimbăm această paradigmă, ne asumăm că vom face ORDINE în primărie și în toate instituțiile din subordinea consiliului local punând în slujba dumneavoastră doar angajați știutori de carte și de administrație. În acest moment, toate instituțiile din oraș sunt împăienjenite de membrii de partid, de rude sau de familii intregi. Noi nu ne identificăm cu astfel de persoane și nu vom tolera sub nicio forma asemenea derapaje! Pentru noi pare cel putin suspect ca o familie de 8 membri să ajungă să lucreze cu totii în aceeași instituție. Asa ceva nu poate fi acceptabil. Îi incurajăm pe angajatii care chiar iși merită locul în primărie sau alte instituții să iși facă în continuare treaba dupa propriile convingeri profesionale, să nu se lase amenintati sau să cedeze presiunilor ce o să fie puse de actuala conducere în acest an electoral. Așadar, eu împreună cu domnul Cristi Roth ne asumăm această competiție pentru postul de primar, respectiv viceprimar sub deviza: INVESTIȚII ÎN ORAȘ, ORDINE ÎN PRIMĂRIE!”, conchide Daniel Pităroiu.