La Pleșoi…atât s-a putut! Deșeurile rezultate în urma incendiului care avut loc la sediul primăriei au fost aruncate pe câmp. Reprezentanții mass media au semnalat Garda de Mediu Dolj, fiind luate măsuri cu termene scurte de soluționare, după cum anunță reprezentanții instituției de control.

Autoritățile locale din Pleșoi au acționat după propria lege, în privința deșeurilor rezultate în urma incendiului, aruncând pe acel teren lemn ars, tablă arsă, tapițerii de scaune de birou, tocărie de lemn și PVC, dar și moloz și cărămizi.

„În urma sesizărilor primite din partea mass-media a faptului că în comuna Pleșoi din județul Dolj, pe un teren situat în extravilanul localității, există deșeurile rezultate în urma incendiului produs la clădirea administrativă a UAT Pleșoi în data de 22.04.2024, comisarul-șef al GNM CJ Dolj, în echipă cu un comisar GNM-CJ Dolj, s-au deplasat la fața locului și au constatat că pe o suprafață de aproximativ 200 mp, pe marginea unui canal deschis, există deșeuri de lemn ars, tablă arsă, tapițerii arse de scaune de birou, tocărie de lemn și PVC, dar și moloz și cărămizi”, arată Garda de Mediu Dolj.

Pentru aspectele constatate, au fost impuse trei măsuri cu termene scurte de soluționare.

„În plus, au fost găsiți și saci de tip big-bag cu ambalaje de plastic, folosite în activități agricole. Pentru aspectele constatate, au fost impuse trei măsuri cu termene scurte privind eliminarea și valorificarea acestor deșeuri, în condițiile OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și al HG 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României”, conchid reprezentanții Gărzii de Medui Dolj.

În urma incendiului, care a avut loc luni, planşeul de la etajul 1, care era din paiante, s-a prăbuşit în două camere.

Nu s-au înregistrat victime iar pompierii au reuşit să stingă focul care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, cu posibilităţi de propagare la etajul 1, înainte de a se extinde la alte imobile. De asemenea, au fost evacuate bunuri materiale de la etajul 1 şi parter.

La faţa locului angajaţii ISU Dolj au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime, un echipaj SMURD.