Contractul pentru reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago” a fost semnat, anunță reprezentanții Consiliului Județean Dolj, urmând ca în câteva săptămâni să demareze lucrările la acest obiectiv.

După ce va fi renovată și amenajată corespunzător, Casa Memorială „Elena Farago”  va intra în circuitul istoric și touristic al Doljului.

„Clădirea va fi renovată și amenajată cu spații multifuncționale, specifice destinației finale, de hub digital. Vor fi achiziționate dotări pentru activități organizate în ateliere, cum sunt cele de broderie sau printare și editare carte, va fi recondiționat mobilierul și obiectele care au aparținut poetei Elenei Farago, în spațiile destinate funcțiunii memoriale, dar va fi achiziționat și mobilier nou. De asemenea, pentru organizarea hub-ului digital și a activităților diverse specifice acestuia, vor fi puse la dispoziție încă două clădiri, din aceeași locație în care funcționează Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, precum și spațiul exterior. Acesta va fi amenajat cu suprafețe dalate, mobilier urban, spații verzi amenajate în jurul arborilor maturi existenți și iluminat ambiental”, a precizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Proiectul de renovare a casei poetei este o componentă a unui demers cu finanțare europeană ce presupune, în plus, reabilitarea sediilor a trei biblioteci din județul Dolj, dar și dotarea a 30 de bibilioteci din întreg județul.

Valoarea lucrărilor pentru casa memorială depășesc 4,5 milioane de lei, în timp ce valoarea totală a proiectului este de aproape 16 milioane de lei.