Ieri, au demarat lucrările de asfaltare a parcării viitorului terminal al Aeroportului Craiova.  

Parcarea va fi amenajată pe o suprafață de peste 7.000 de metri pătrați, fiind proiectată pentru 276 de locuri, anunță președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.  

„A început operațiunea de asfaltare a unei suprafețe de peste 20.000 de metri pătrați, reprezentând parcarea și drumurile de acces. Mai întâi va fi amenajată parcarea, pe o suprafață de peste 7.000 de metri pătrați. Aceasta a fost proiectată pentru un număr de 276 locuri, dintre care 2 locuri sunt rezervate vehiculelor electrice și sunt prevăzute cu stații de încărcare, iar 8 locuri sunt destinate vehiculelor aparținând persoanelor cu dizabilități”, a menționat Cosmin Vasile.

Accesul la parcarea din fața terminalului se va realiza prin două puncte de acces, direct din Calea București și din șoseaua de centură a Craiovei, prin intermediul unui drum perimetral și al unui sens giratoriu amenajat în incinta aeroportului.

Vor fi două benzi de circulație, atât pe intrare, cât și pe ieșire, restricționat prin intermediul unor puncte de control prevăzute cu bariere.

Calea de acces se va ramifica în patru benzi de circulație, toate cu sens unic, în dreptul intrării în clădirea terminalului.