Orașul Filiași, despre al cărui nivel de dezvoltare am mai scris și noi, are nevoie de o refacere totală a cărții sale de vizită, mai exact de amenajarea Bulevardului Racoțeanu, cea mai frecventată zonă a urbei. O spune candidatul PNL la Primăria Filiași, cel care vine și cu o serie de argumente în acest sens.   

Daniel Pităroiu consideră că un primar responsabil ar rezolva această problemă a zonei. Despre parcările laterale și amenajarea trotuarelor s-a vorbit mult în ultima vreme, dar realitatea arată că nu s-a făcut nimic.

„Pentru orice primar responsabil, amenajarea Bulevardului Racoteanu trebuie să reprezinte prioritatea numărul 1. În ultimii 8 ani, actuala administrație a avut grijă să ne prezinte, anual, proiecții arhitecturale și ordine de incepere a lucrărilor pentru parcarile laterale si pentru amenajarea trotuarelor. Si daca le faceau poleite cu aur le finalizau în 8 ani.

Mai mult decât atat, în urmă cu un an, primăria anunța cu mare fast începerea lucrărilor și chiar era filmat un buldoexcavator în fața spitalului pentru a ne convinge de succesul proiectului.

Minunea a durat 3 minute, cât sa fie facute pozele!

Dupa 3 minute de muncit pe șantier, o gramada de pamant care se afla si acum in fata portii spitalului și un an de judecată cu acel constructor, tot primăria se lăuda in mediul online că acel contract a fost reziliat.

Doar la Filiași găsim administrație care să aplaude și să laude NEREALIZĂRILE”, scrie candidatul PNL la Primăria Filiași, Daniel Pităroiu, într-o postare pe Facebook.

Bulevardul Racoțeanu nu face cinste unui oraș despre care se tot spune că este în proces de dezvoltare.

„Ce avem acum pe Bulevardul Racoțeanu: avem o aglomerație de nedescris determinată de lipsa parcărilor laterale; avem trotuare distruse unde își rupe lumea picioarele; avem bălării, nămoale, corturi, barăci și rulote pe spatiile verzi”, mai spune Pităroiu.

Acesta consideră că amenajarea parcărilor laterale trebuie să fie obiectiv prioritar pentru o administrație responsabilă. Trotuarele arată deplorabil, iar construcțiile ilegale amplifică aspectul haotic al zonei centrale.   

„Ce se impune a fi făcut: se impune, ca prioritate numarul unu, realizarea parcărilor laterale pentru pentru a putea fi eliberată prima bandă de circulație și a fluidiza traficul; se impune amenajarea urgenta a trotuarelor prin pavarea acestora; se impune demolarea tuturor construcțiilor ilegale de pe spațiile verzi și amenajarea acestora prin plantarea de gazon si flori; se impune desființarea pubelelor care stau acum pe marginea bulevardului și amenajarea unor ghene de gunoi situate în spatele spațiilor comerciale. Prin implementarea acestui proiect, Filiașiul va deveni un oraș curat și modern”, mai arată postarea candidatului PNL la Primăria Filiași.

Rămâne de văzut în ce măsură se vor rezolva toate aceste probleme. Până acum, altele au fost prioritățile administrației locale. Nu au lipsit petrecerile de primăvară-vară-toamnă, pe bani mulți, și nici revelioanele colorate și luminate.

Am scris și noi, AICI, AICI și AICI!