,,Cum trece timpul când te îndrepți cu un copil de 9 ani, în stare de inconştienţă la spital? Parca stă în loc…cum stă şi inima de neliniște…”

12.30, în centrul Municipiului Craiova, intersecție blocată.

Cel mai probabil este accident, au gândit Ionuț și Andrei, polițiști de proximitate în cadrul Secției 4 Poliție Craiova, care se aflau în timpul serviciului, la intersecţia străzilor Calea Bucureşti şi Unirii.

Apropiindu-se, au constatat că nu este accident, însă au observat un autoturism oprit care bloca circulația, iar în autoturism patru persoane…doi adulți panicați şi doi copii, un băiat şi o fetiță.

Şi-au dat seama imediat că, din păcate, fetița trebuie sa ajungă cât mai repede la spital.

12.30 este ora la care traficul rutier este foarte aglomerat, astfel că au luat hotărârea să îi escorteze, pentru ca fetiţa să primească în cel mai scurt timp îngrijirile medicale de care avea nevoie.

Și au ajuns împreună la spital! Și timpul parcă a părut mai scurt! Și teama parcă a mai dispărut!

„Poate este puţin, dar li se datorează colegilor nostri, cărora mama fetiţei le-a mulţumit şi printr-un mesaj postat pe o reţea de socializare. Reva Anastasia în acest moment este bine, însă continuă efectuarea investigaţiilor medicale. Felicitari, Ionuț și Andrei! Empatia, reacția imediată la nevoile semenilor şi promptitudinea în luarea deciziilor vă caracterizează și fac cinste profesiei de polițist! Sunteţi polițiști care nu doar îmbrăca uniforma de poliţie, ci poartă cu mândrie haina omeniei!”, spun reprezentanții IPJ Dolj.