Un şofer RAT Craiova a făcut imposibil accesul unei persoane cu dizabilități în autobuz, miercuri. Acesta nu a lăsat rampa înclinată și, nici după ce tânăra a cerut ajutor, nu a venit în sprijul acesteia, conform legii.

Șoferul a închis pur și simplu ușa autobuzului, conform unui filmuleț care circulă în mediul online, și a plecat din stația în care se afla.

„Vă rog să coborâţi şi să lăsaţi rampa. Este obligaţia dumneavoastră”, spune tânăra care se află într-un scaun cu rotile. Încercarea ei a fost zadarnică.

https://www.facebook.com/reel/1624159481707214

Tânăra a făcut o reclamație și a și fost contactată de reprezentanții RAT Craiova.

„În urma reclamației făcute, fiica mea a fost contactată de conducerea RAT Craiova și i s-a spus că se va face o comisie de disciplină, apoi i se va comunica ce măsuri s-au luat împotriva acestui angajat. O să postez, la momentul acela, răspunsul primit”, a scris mama fetei, într-o postare pe Facebook.

La rândul lor, reprezentanţii RAT Craiova au precizat că au fost sesizați cu privire la această situație neplăcută. Urmează o cercetare disciplinară a șoferului și luarea unor măsuri. Cert este că acel autobuz are rampă pentru persoanele cu dizabilități.

SURSĂ FOTO: FACEBOOK IORDAN RENATA