Primarul Gheorghe Mărgărit, un om dedicat comunității sale, candidează pentru un nou mandat, dorindu-și să continue dezvoltarea localității, pentru o viață cât mai bună a cetățenilor

Comuna Catane, localitate cu vechime din Câmpia Dunării doljene, are nevoie în continuare să se dezvolte. Echipa de la primărie, condusă din anul 2021 de Gheorghe Mărgărit, a demonstrat prin proiecte concrete că o localitate poate fi modernizată, cu implicare din partea tuturor. Astfel, Gheorghe Mărgărit candidează pentru încă un mandat, continuând proiectele deja pornite și conturând altele noi pentru viitorul comunei.

Cu un istoric impresionant, care datează din cele mai vechi timpuri, comuna Catane pășește, de mulți ani încoace, pe calea dezvoltării și modernizării, asigurate, până în 2021, de fostul primar Marius Dinulescu. Viceprimar pe atunci, actualul primar, Gheorghe Mărgărit, a preluat conducerea primăriei și a câștigat alegerile anticipate, devenind edil și continuând proiectele gândite pentru comuna Catane. Grație implicării sale, comunitatea a avut de câștigat, prin planurile gândite și implementate pentru și în interesul cetățenilor.

„Mi-a plăcut mereu să lucrez în administrație și să mă dedic oamenilor. Am făcut o echipă foarte bună cu fostul primar Marius Dinulescu și cu echipa de la primărie, astfel că am continuat proiectele existente, știind cât de importante sunt ele pentru comuna noastră. Am înțeles ce înseamnă să fii primar, să-i asculți pe oameni și să fii alături de ei, dedicându-ți timpul pentru binele tuturor. Și, iată că, după trei ani petrecuți la primărie, am reușit să implementăm proiecte care ne ajută să ne ducem mai departe visul de a fi o comună modernă și actuală”, a declarat Gheorghe Mărgărit, primarul din Catane și candidatul PSD pentru un nou mandat de edil.

Centru social și grădiniță nouă pentru comunitate

Comuna Catane are, din acest an, un centru social nou și o grădiniță nouă, cu două săli de clasă pentru copiii din localitate. Investițiile au fost făcute prin accesarea de fonduri europene nerambursabile, fiind prioritare pentru nevoile oamenilor. De asemenea, în completarea centrului social vin și două proiecte, unul făcut printr-un protocol de colaborare cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, pentru dotarea cu echipamentele necesare pe partea de asistență socială, și unul prin Programul Operațional Capital Uman, ce vizează servicii sociale.

Infrastructura rutieră a avut și ea de câștigat, după ce, în ultima perioadă, au fost asfaltați opt kilometri, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În același timp, un alt proiect pentru punerea în valoare a cadrului natural din Catane, mai exact a fântânii din comună, a fost implementat. Pentru estetica localității, a fost amenajat și dotat parcul, astfel încât locuitorii, și nu numai, să se poată bucura și mai mult de cadrul natural specific zonei.

„Vrem să ne axăm pe potențialul turistic pe care îl are comuna noastră, având în vedere accesul nostru direct la Dunăre. Suntem foarte entuziasmați să facem parte din proiectul EuroVelo 6, alături de Consiliul Județean Dolj, ce implică crearea unui traseu pentru biciclete, pentru ca pasionații să poată vedea frumusețile locurilor noastre în timp ce își practică sportul preferat. De asemenea, să nu uităm că pescuitul este încă o activitate cu multă căutare în zona noastră și trebuie să continuăm să investim în felul în care arată comuna, pentru a face vizitatorii să revină iar și iar”, a explicat primarul Gheorghe Mărgărit.

Târg comunal pentru producătorii din zonă

Ca și în alte comune de pe malul Dunării și ca în marea parte a localităților din județul Dolj, principala ocupație a oamenilor este agricultura. Solurile roditoare sunt prielnice și recoltele sunt bogate, astfel că oamenii de aici au nevoie și de o piață de desfacere pentru produsele cultivate de ei. Un târg comunal este planul pentru perioada următoare.

„Avem deja un plan creionat pentru amenajarea și dotarea unui târg comunal, care să vină în întâmpinarea producătorilor locali, care să vină să-și vândă aici produsele. Trebuie să-i sprijinim, ajutându-i să fructifice ceea ce culeg, pentru a-și putea continua această activitate. Avem mulți fermieri în Catane și, astfel, cred că vom reuși să aducem și alte persoane la noi în comună, care să se bucure de produsele noastre locale, bio, care au gustul lor specific față de ceea ce găsim în marile magazine. În orice moment, întoarcerea la pământ, la simplitate, va fi mereu cea mai bună alegere”, a declarat candidatul PSD pentru Primăria Catane.

Cum și celelalte proiecte s-au materializat, așa se va întâmpla și cu cele plănuite pentru viitor, dacă la Primăria Catane rămâne o echipă dedicată și în slujba cetățenilor. Pe 9 iunie, Catane continuă evoluția sa, împreună cu Gheorghe Mărgărit și întreaga comunitate care vrea binele locului numit „acasă”!

CE ÎMI PROPUN PENTRU VIITORUL COMUNEI

  • Suntem în ultima etapă a finalizării unui proiect care implică dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente moderne pentru Școala Gimnazială Catane, în colaborare cu cei de la Consiliul Județean Dolj, cărora vreau să le mulțumesc pentru sprijinul acordat, prin acest proiect și nu numai. Trebuie să investim în copiii și tinerii din comună și să le asigurăm acestora toate condițiile pentru un proces educațional complet.
  • În același timp, vreau să amenajăm noi locuri de joacă pentru cei mici, pentru că procesul educațional trebuie completat și de joc și joacă. Am identificat deja câteva astfel de amplasamente și urmează să ne apucăm de treabă cât mai curând.
  • Vreau să finalizăm cadastrarea sistematică a terenurilor extravilane din comuna noastră, prin fonduri nerambursabile, astfel încât să putem rezolva situația proprietăților. Astfel, vom putea ști unde ne situăm și ce putem face mai departe pentru a ne moderniza comuna.
  • Sunt foarte bucuros să vă anunț că facem parte din traseul EuroVelo 6, cea mai celebra rută ciclabilă europeană, traversând Europa de la Vest la Est, de la Oceanul Atlantic la Marea Neagră și trecând prin nouă țări. Cu o lungime de peste 3.500 de kilometri, acest traseu este destinat parcurgerii cu biciclete, pentru încurajarea sportului și a turismului. Împreună cu Consiliul Județean Dolj, vom amenaja partea de traseu de pe teritoriul comunei noastre și vom putea primi, acasă, vizitatorii care vor alege această rută pentru a se relaxa.
  • Vom continua dezvoltarea comunei prin implementarea proiectului ce vizează modernizarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, un plan pe termen mediu pentru asigurarea condițiilor de trai pentru cetățenii comunei.
  • Investim și în siguranța noastră, de aceea, în perioada următoare, la noi va ajunge și un utilaj pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Catane. Acesta va putea fi folosit în caz de intervenții, căci ne dorim să fim prompți în întâmpinarea unor eventuale incidente care ar putea avea loc.
  • Urmează să depunem un proiect pe fonduri europene nerambursabile pentru rețeaua de canalizare a comunei, ceea ce înseamnă condiții de trai mai bune pentru fiecare dintre noi.
  • Având în vedere numărul ridicat de agricultori din comuna noastră, avem nevoie și de drumuri de exploatare agricolă corespunzătoare și moderne! Am pus pe hârtie un plan pentru realizarea acestora și sunt sigur că ele vor fi mai mult decât utile pentru producătorii din localitate. De asemenea, amenajarea și dotarea târgului comunal este încă un proiect pentru agricultori, la care țin foarte mult, și de care ne vom bucura împreună în următorii ani!

Gheorghe Mărgărit, primarul comunei Catane:„Cele mai importante investiții au fost cele făcute în infrastructura rutieră, atât de importantă pentru localnici, dar și pentru cei care ne tranzitează comuna sau aleg să ne viziteze, precum și cele în grădinița pe care am construit-o pentru copiii din comună. Aceștia au nevoie de condiții bune pentru a învăța, dar și de dotările aferente. Urmează să dotăm și școala cu mobilier pentru trei săli de clasă, cu alte trei table inteligente și cu alte asemenea dotări. Vreau să le pregătim celor mici și noi locuri de joacă în comună, pentru că și acesta este un element important pentru dezvoltarea lor. Mergem mai departe pe acest drum pe care l-am început, din drag pentru comuna noastră!“

Comandat de PSD Dolj, executat de PUBLICITATE PR OLTENIA, CUI mandatar financiar 21240002.