Primar în funcție și candidat PSD pentru un nou mandat, Dan Țeligrădeanu rămâne același om, implicat și dedicat proiectelor derulate la Murgași

Parte a unei echipe pe care o coordonează cu pricepere, Dan Țeligrădeanu, primar în funcție și candidat PSD pentru un nou mandat, este singurul care poate să continue să facă alegeri bune pentru comuna Murgași. O va face asumat, responsabil și cu un singur scop, acela de a ridica nivelul de trai al oamenilor care au încredere în deciziile lui.

Către finalul unui mandat cu reușite și privind către alți patru ani pe care și-i va dedica dezvoltării continue a comunei Murgași, Dan Țeligrădeanu și echipa sa au îmbunătățit accesul la educație, au asigurat creșterea performanței administrației publice și au gestionat resursele bănești astfel încât să poată susține obținerea finanțării din bani europeni și programe guvernamentale.

„Activitatea desfășurată de la începutul mandatului ce se va încheia curând a fost intensă. A început cu provocările generate de pandemie, cu o problematică diversă, extrem de complexă, cu care nu ne-am mai confruntat în ultimele decenii. Am întreprins, pe parcurs, o serie de demersuri în vederea realizării unor investiții finanțate din bugetul local și pentru obținerea finanțării din bani europeni și programe guvernamentale. Totul pentru realizarea obiectivelor stabilite. Am asigurat dotări noi la Școala Gimnazială Murgași, echipamente și resurse tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ, dar și creșterea capacității și performanței administrației publice locale, prin dotarea cu echipamente de ultimă generație”, menționează Dan Țeligrădeanu, primar în funcție și candidat PSD pentru un nou mandat la Primăria Murgași.

Mandatul ce stă se încheie nu a fost unul lipsit de provocări pentru edilul comunei Murgași.

„Asigurarea resurselor umane și financiare necesare atingerii obiectivelor propuse a fost cea mai mare provocare. Este din ce în ce mai greu ca administrația publică locală să fie un domeniu atractiv pentru personal calificat, pe de o parte, iar pe de altă parte, fiind vorba de o serie de proiecte finalizate, în curs de implementare sau care urmează să fie implementate, a fost o reală provocare identificarea resurselor financiare pentru acoperirea cheltuielilor pe care le presupune întocmirea documentațiilor aferente obținerii finanțărilor, cu toate etapele intermediare”, mai spune primarul comunei Murgași.

Alimentare cu apă și canalizare

Cu tot cu provocări și perioade uneori dificile, edilul și echipa sa au o serie de reușite. Acesta a spus că cea mai importantă este obținerea finanțării pentru sistemul de alimentare cu apă și canalizare pentru Murgași și Picăturile.  

„Cea mai importantă reușită pentru comuna noastră, în mandatul care se încheie, a fost obținerea finanțării pentru execuția lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare în sistem centralizat, cu stație de epurare, pentru satele Murgași și Picăturile. Pentru acest obiectiv de investiții, cu o valoare de aproape 15 milioane lei, execuția lucrărilor va începe în cel mai scurt timp”, continuă Dan Țeligrădeanu.

La ceas de bilanț, pentru mandatul ce se va încheia curând, este firesc, spune edilul, să apară și regretele. Important este să fie constructive și să dea un start bun în viitorul mandat.

„La finalul mandatului oricărui ales local care își propune să realizeze cât mai multe lucruri pentru oamenii care i-au acordat încrederea, este un moment de bilanț. Este foarte greu să nu existe regrete. Așa cum spuneam, mi-am propus să reușesc, pe parcursul mandatului, asigurarea unei infrastructuri rutiere moderne și, într-un grad cât mai mare, accesul locuitorilor la sistemul centralizat de alimentare cu apă și canalizare. Din păcate, nu au existat oportunități de finanțare pentru toate obiectivele avute în vedere. Și pentru infrastructura rutieră a fost dificil. Din acest motiv, pe o lungime totală de peste 8 kilometri de străzi și drumuri comunale nu s-au putut executa decât reparații curente”, explică edilul comunei Murgași.

Pe perioada mandatului, colaborarea cu toți aleșii din consiliul local a fost bună, existând întotdeauna sprijin pentru implementarea proiectelor propuse și dezbătute în ședințele de lucru, menționează primarul Dan Țeligrădeanu.

Modernizarea tuturor străzilor, prioritate în viitorul mandat

Edilul are obiective ambițioase și pentru mandatul viitor. Cum deja și-a obișnuit comunitatea pe care o reprezintă, tot ceea ce va întâmpla și în următorii patru ani va asigura dezvoltarea comunei și o permanentă îmbunătățire a condițiilor de viață.

„Între proiectele care vor demara în mandatul viitor, avem și o prioritate zero. Pentru dezvoltarea socio-economică a comunei, ținând cont de impactul major reprezentat de deplasarea pe căile rutiere în condiții de siguranță și confort, de creșterea atractivității generată de o infrastructură rutieră modernă, reprezintă o prioritate modernizarea tuturor străzilor și drumurilor comunale”, conchide candidatul PSD la Primăria Murgași.

CE AM REALIZAT

  • Modernizarea drumului de acces la Biserica din satul Balota de Sus
  • Modernizare infrastructură rutieră – asfaltarea străzilor de acces la bisericile din satele Murgași, Gaia, Bușteni, Balota de Jos și Rupturile
  • Au fost parcurse toate etapele în vederea obținerii finanțării execuției lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare menajeră în satele Murgași și Picăturile
  • Reabilitarea, modernizarea și dotarea cu mobilier și echipamente moderne  a Dispensarului Medical Murgași
  • Organizarea unor cursuri de igienă și educație sanitară, în cadrul unui program finanțat din fonduri europene, cu participarea cadrelor medicale din localitate
  • Acțiune pentru depistarea afecțiunilor pulmonare, cardio-vasculare, de nutriție și metabolism, la nivelul întregii comune
  • Acțiuni de prevenire permanentă a abandonului școlar și scăderii ratei de părăsire timpurie a sistemului de educație
  • Teren de minifotbal echipat cu instalație de nocturnă, accesul copiilor și tinerilor fiind gratuit
  • Amenajarea unor spații de joacă, în satele Murgași și Balota de Sus, cu echipamente moderne, pentru copiii din categoria de vârstă 1-10 ani

Dan Țeligrădeanu, primarul comunei Murgași: „Reflectând asupra anilor pe care i-am petrecut în administrația locală, consider că am făcut din comuna noastră un loc mai bun pentru toți cetățenii. Cea mai importantă reușită pentru comuna noastră, în mandatul care se încheie, a fost obținerea finanțării pentru execuția lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare în sistem centralizat, cu stație de epurare, pentru satele Murgași și Picăturile. Această investiție este în valoare de aproape 15 milioane de lei.

În comună, am asigurat resurse alternative de energie regenerabilă, prietenoase cu mediul: creșterea eficienței energetice a corpurilor de clădire ale școlii, eficientizarea sistemului de iluminat public, stații de reîncărcare vehicule electrice, achiziționare microbuz școlar electric și înființare parc fotovoltaic pentru autoconsum.

Pentru următorii patru ani, obiectivele pe ca le-am stabilit vizează continuarea dezvoltării și îmbunătățirii condițiilor de viață în comuna Murgași. Infrastructura rutieră, utilitățile, școlile, cabinetele medicale, transportul în comun, zona sportivă, dar și modalitățile de petrecere a unui timp liber de calitate, fiecare dintre acestea sunt proiecte importante pentru mine. Cu implicare, determinare, curaj, inovație, transparență în acțiunile întreprinse și o abordare orientată spre comunitate, cu siguranță vom construi împreună un viitor și mai bun.”

Comandat de PSD Dolj, executat de PUBLICITATE PR OLTENIA, CUI mandatar financiar 21240002.