Candidatul PSD și actualul primar al comunei Cioroiași – un tânăr cu viziune modernă care a adus schimbări progresive în comunitatea sa.

Deși mulți ar putea spune că la 37 de ani nu poți avea experiența necesară să administrezi o întreagă comună, să coordonezi oameni și proiecte importante, iată că actualul primar dovedește contrariul, de mai bine de patru ani.

Ștefan Dănilă a avut primul contact cu administrația publică imediat ce a ieșit de pe băncile facultății. S-a angajat în cadrul Primăriei Cioroiași. A parcurs fiecare etapă a formării sale profesionale cu interes și multă muncă ajungând ca, la 11 ani de la primul pas făcut în Primăria Cioroiași, să candideze ca și primar. Și nu orice fel de primar, ci unul iubit de locuitori.

„Am trecut prin aproape toate domeniile de activitate în Primărie. Am învățat câte ceva de la fiecare persoană cu care am intrat în contact și din fiecare proiect pe care a trebuit să îl duc la îndeplinire. Cu implicare și multă muncă am ajuns astăzi în poziția din care știu și pot să-mi ajut comunitatea“, a declarat Ștefan Dănilă.

Deși preot la bază, absolvent al Facultății de Teologie, Cătălin Dănilă nu a profesat prea mult timp în acest domeniu. A rămas ancorat în ceea ce înseamnă administrația publică și atunci când a înțeles că are șansa să facă mai mult pentru oamenii din comuna natală a candidat pentru funcția de primar. 2020 a fost anul în care a început transformarea comunei Cioroiași.

„Am pornit la drum cu încrederea că voi câștiga. Oamenii deja mă cunoșteau din Primărie, am avut și am o echipă puternică și unită alături de mine. Provocarea mea a fost să mă conving pe mine că pot face asta bine și apoi pe ei, cu realizările mele. Și cred eu că am reușit, pentru că de la o comună în care nu se făcuseră investiții majore de mai bine de 20 de ani, am ajuns să ne îmbunătățim calitatea vieții prin proiecte pe care le-am implementat în cei patru ani de mandat de până acum“, a mai adăugat actualul primar.

Școală modernă și teren sintetic pentru elevii și copiii din Cioroiași

Nu mai puțin de 700.000 de lei, din bugetul propriu al Primăriei Cioroiași, au fost alocați pentru ca elevii și copiii din comună să se bucure de o școală modernă, de spații renovate, igienizate, dotate cu mobilier nou și echipamente performante, de un teren sintetic, unde să își poată practica sportul preferat. Dar investiții nu s-au făcut doar în domeniul educației. Asfaltarea străzilor din comună a constituit o prioritate pentru actualul primar, care a reușit ca, în parteneriat cu Primăria Galiciuica, să asfalteze drumul comunal DC 9, valoarea totală a proiectului fiind de peste șase milioane de lei.

Atragerea de fonduri europene rămâne o prioritate pentru actuala administrație

„Am reușit să implementăm câteva proiecte importante pentru Cioroiași, în acești patru ani de când sunt primar și îmi doresc să continui ce am început. Consider că este nevoie de mai mult. Fondurile europene sunt o resursă financiară de care trebuie să profităm. Investițiile joacă un rol esențial în dezvoltarea durabilă și asigurarea unei vieți mai bune pentru locuitorii din comună“, spune candidatul PSD.

CE AM FĂCUT

 • Asfaltarea drumului comunal DC 9 Cioroiași – Galiciuca, în parteneriat cu Primăria Galiciuca
 • Asfaltarea a 4,5 km de drum în satul Cioroiu Nou
 • Amenajarea unui teren sintetic de sport în curtea școlii
 • Reabilitarea Școlii Gimnaziale Cioroiași, atât interior cât și exterior
 • Pietruirea tuturor străzilor din satul Cetățuia
 • Amenajare locuri de joacă în satele Cioroiași și Cioroiu Nou
 • Reabilitarea bisericii din satul Cioroiul Nou, atât exterior cât și interior
 • Amenajarea unei stații electrice de încărcare
 • Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ
 • Amenajarea a două parcuri în satele Cioroiași și Cioroiu Nou
 • Asigurarea infrastructurii pentru transport verde, ce prevede amenajarea unei stații de încărcare, achiziționarea a 50 de camere video stradale și crearea unui centru de inovare pentru elevii școlii
 • Achiziționarea unui autoturism electric pentru Primăria Cioroiași

CE ÎMI PROPUN

 • Crearea unui centru de colectare deșeuri. Suntem în faza de licitație într-un un proiect de aproape 5 milioane de lei
 • Creșterea eficienței energetice în ceea ce privește infrastructura de iluminat public. Suntem în faza de licitație pentru achiziționarea a 250 de lămpi speciale
 • Înființarea unui parc fotovoltaic în comună, pentru autoconsum
 • Amenajarea unui parc în satul Cioroiași. Au fost demarate deja lucrările
 • Executarea de reparații la biserica din satul Cioroiași
 • Finalizarea asfaltărilor pentru toate drumurile din comună și introducerea canalizării în satul Cioroiași
 • Identificarea programelor cu finanțare europeană pentru noi investiții în comună
 • Susținerea micilor fermieri care doresc să acceseze fonduri europene

Ștefan Dănilă, primarul comunei Cioroiași: „Am pornit la drum cu încrederea că voi câștiga. Oamenii deja mă cunoșteau din Primărie, am avut și am o echipă puternică și unită alături de mine. Provocarea mea a fost să mă conving pe mine că pot face asta bine și apoi pe ei, cu realizările mele. Și cred eu că am reușit, pentru că de la o comună în care nu se făcuseră investiții majore de mai bine de 20 de ani, am ajuns să ne îmbunătățim calitatea vieții prin proiecte pe care le-am implementat în cei patru ani de mandat de până acum.

Am reușit să implementăm câteva proiecte importante pentru Cioroiași, în acești patru ani de când sunt primar și îmi doresc să continui ce am început. Consider că este nevoie de mai mult. Fondurile europene sunt o resursă financiară de care trebuie să profităm. Investițiile joacă un rol esențial în dezvoltarea durabilă și asigurarea unei vieți mai bune pentru locuitorii din comună”

Comandat de PSD Dolj, executat de PUBLICITATE PR OLTENIA, CUI mandatar financiar 21240002.