Sâmbătă, de Ziua Copilului, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj invită toți copiii în Parcul „Nicolae Romanescu”, din Craiova, în intervalul orar 10.00-14.00, la evenimente pline de surprize, distracție și emoții frumoase!

Pentru a descoperi o parte din activitățile polițiștilor, prezentarea echipamentelor și tehnica folosită în misiuni, aceștia îi așteaptă pe cei mici să facă echipă cu ei!

Polițiștii de la Serviciul Criminalistic îi așteaptă să descopere ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme și realizarea de portrete robot.

Vor fi prezenți și polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale cu tehnica lor inovativă și cu “roboțelul pirotehnic”, dar și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, care le vor arăta autospecialele și motocicleta.

Laboratorul de Educație Rutieră îi va ajuta să își însușească noțiuni de siguranță, esențiale ca pieton, mai apoi ca viitor conducător auto. Tot în cadrul evenimentului vor putea descoperi cum se fac testările cu aparatele din dotare și cum sunt folosite echipamentele reale ale polițiștilor.

Într-o atmosferă festivă, încărcată de bucurie și emoție, alături de copii vor fi și polițiștii de la Serviciul Pregătire Profesională, Prevenirea Criminalității, Biroul Siguranță Școlară și Biroul pentru Protecția Animalelor care îi vor angrena pe micuți în jocuri interactive, oferindu-le sfaturi preventive și răspunsuri legate de orice curiozitate privind profesia de polițist.