Doi tineri, foști consumatori de droguri, le-au vorbit elevilor târgujieni despre experiența lor cu aceste subtanțe și despre cât de mult au luptat pentru a ieși din capcană.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și organizația non-profit Teen Challenge, au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, din municipiul Târgu-Jiu, care a avut ca scop conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive.

Alături de polițiști au participat doi tineri, foști consumatori de substanțe psihoactive, care au luptat și au reușit să iasă din capcana drogurilor.

În prezent, cei doi tineri reprezintă organizația Teen Challenge, care își dedică timpul pentru reabilitarea consumatorilor de substanțe psihoactive.

Cei doi și-au împărtășit experiența personală cu elevii și le-au vorbit despre cât de ușor au picat în plasa drogurilor, precum și cât de intensă a fost lupta contra acestor substanțe.

Recomandările adresate celor aproximativ 170 de elevi, prezenți la activitate, au fost, printre altele, canalizarea creativității și a inteligenței spre domenii utile pentru viitorul lor și concentrarea activităților pe lucruri benefice unei dezvoltări armonioase.

De precizat este faptul că, un rol important în preîntâmpinarea consumului de droguri sau alcool îl au părinții, care trebuie să-și educe copiii corespunzător, din punct de vedere moral și spiritual, pregătindu-i pentru a face față realităților dure ale vieții.

Atmosfera sănătoasă din familie, dragostea, afecțiunea, comunicarea între părinți și copii, constituie principalul aliat în lupta împotriva acestui flagel.

Astfel de activități vor continua și astăzi, în mai multe unități de învățământ din municipiul Târgu Jiu.